onsdag 25 juli 2012

Summering inför avresa

Efter de första varma och härliga sommardagarna blev det plötsligt kallt. Sista dagen i Bäsksjö höll vi oss mest inomhus då både regn, hagel och drivis skymtade utanför fönstret och på natten gick temperaturen ner till 1,8 grader. Brrrr. Som tur av märkte vi inte någonting av det i husvagnen där vi sov denna vistelse.

Även i år var alla på plats och själva samlingsytan i stugan är inte så många kvadrat, men i och med att vi sover lite här och där så går det oväntat bra ändå. I alla fall så länge man kan vara ute stundvis. När barnen sov på dagar och kvällar åkte spelen fram precis som vanligt och trivselfaktorn var hög. Inte minst hos barnen!

I söndags åkte vi tillbaka till Umeå för ett par dagars vistelse även där. Vi började med en snabb mellanlandning i farmor och farfars lägenhet och lastade av och bytte om innan vi åkte vidare (tillbaka) mot Kassjö till väntande fika och middag.

Finfina nya uterummet inspekterades medan vädret varierade utanför mellan sol och åskregn varannan minut. Väldigt gott och trevligt och vi blev kvar tills barnen gick på övertid. Måns sov hela vägen hem och fick fortsätta i sin säng efter tandborstning i dvala.

Tove lärde sig cykla på sin cykel som finns hos farmor och farfar

I måndags var det äntligen dags för en stadstur. Sist vi var uppe så hanns det på nåt sätt inte med och både N och jag stod snopna utan. Därför såg vi verkligen till att det skulle bli av nu. Lite handlat blev det, mest presenter, och en fantastiskt god lunch avnjöts. Allt under ständigt pågående surr om livet.

När vi kom tillbaka var det dags för en ny utflykt. Denna gång till Röbäck för att hälsa på R&N&L. N hade precis fyllt år så vi hade med oss lite presenter som Tove lämnade över. Hon är så förtjust i alla Daniels små kusiner och kärleken verkar som tur är vara besvarad. De stora barnen lekte med de små efter fikat medan vi inspekterade omgivningarna.

Gårdagens utflykt gick till en äventyrslekpark som vi inte besökt förut. Den var stor, många olika roliga saker att leka i. Det mesta var för stora barn men Måns verkade trivas ändå. Båda barnen älskade en stor gunga som de kunde sitta båda på. Barnen väger ju nästan lika mycket så det fungerade bra.

Jättekul!!

Även kvällarna i Umeå har ägnats åt spel. Och det var ju verkligen på tiden att jag fick vinna en gång!!! I går kväll blev det också ett litet födelsedagskalas för mig i efterskott, vilket jag inte väntat mig och även den bästa presenten man kan tänka sig! :-D

I eftermiddag är det dags att vända hemåt. Det ska faktiskt bli riktigt skönt. Jag börjar få hemlängtan vilket betyder att vi hunnit det som vi ville. Och hela gänget träffas ju snart igen, fast i ett förhoppningsvs varmare land! :-)

2 kommentarer:

O"tå"lig Bigfoot sa...

Ja ja , dax att åka hem nu från lapphelvetet!
Men Hågelby då? Perikles??
dansen för tusan !!Hur var dansen??
Hur länge ska en stackars semesterfirare egentligen behöva vänta på en blogg om dans på den härna "livsdans"-sidan???

Frida sa...

Hahaha! Förstår att du är otålig efter såå lång väntan! Om du sett till att vara där hade du kunnat få en muntlig recension! ;-)

Senast om två dygn borde texten vara ute så nu får du gå in och titta varje timme....

Haha, kram