torsdag 5 juli 2012

Tisdag och onsdag

Ytterligare två dagar har passerat. Veckan går fort känns det som. Vi får sova det vi behöver, barnen sover bra och grannarna håller sig lugna på nätterna. Jag kan inte beskriva hur skönt det känns. Om barnen inte sovit bra hade allt varit annorlunda och jag försöker tänka lite på det för att verkligen njuta av den här veckan, eftersom jag faktiskt kan det!

Jag försöker minnas hur många år vi varit här. Var det två år innan Tove var med första gången månntro? I så fall är detta år nummer sju då Tove gör sitt femte år. Hon är redan mer Lundegårdsveteran än många andra och jag kollade hemma vad hon mindes sen sist och det var en hel del faktiskt. Lekparkerna, gungorna och hoppkudden. Och bad och glass förstås. Av en slump har vi bott i samma stuga alla sju åren. Första året på golvet hos några andra och sen hyrt av vänner och sen blev stugan vår efter några år.

Tisdag - Ölands djurpark
Igår var vi hela dagen på Ölands djurpark. Vi hade aldrig varit där förut och visste inte riktigt vad vi hade att vänta oss men det var bättre än vi trodde. Framförallt att det fanns så mycket olika saker att göra och titta på, och att allt ingick i entrépriset. Även karusellerna och vattenlandet! Vi såg djur, undersökte dinosaurier, hoppade hoppborg, åkte karusell, åt lunch och badade.

Pirate Island som verkade vara ett ganska nytt vattenland var ju precis hur kul som helst - för mamman och pappan. Barnen tyckte det var läskigt så det gick ju inte alls men vi kommer göra allt för att de ska tycka det är roligt om några år. Själva ville vi gärna ha med våra vuxna vänner och sen leka och åka i alla galna vattenrutchbanor i några timmar.

Måns testar zebra

Tigertåget som var väldigt viktigt att åka för Tove!

Jag tyckte det var snyggt lackat!

Spänningen är påtaglig!

Tove och Måns åker bilkarusell - jättekul!

Tove och Måns testar dinosaurie

När vi kom hem från parken var det långbordsröj i grannstugan och vi njöt av att vara inomhus en stund och fixade en kall och snabb middag enligt plan. Sen blev det lite lek utomhus tills det var dags för dusch och läggning. Jag har tagit för vana att fixa mig utanför stugan nu med smink och så medan barnen somnar. Det funkar ju fint så länge vädret är fint.

Dans till Perikles
Kvällens dans var min. Perikles stod på schemat. Jag gick upp i tid för en gångs skull och belönades med att stå i kö. Så himla dumt att de släpper in så sent. Det som var bra var att jag lyckades springa på en första dans innan start. Perikles är nu inte som andra band. De flesta börjar kvällarna med mellantempo så man hinner komma igång. Men inte Perikles inte. Snabb låt, alltså snabb snabb. Fullt ös från första ton. Sen ingen paus mellan låtarna, bara en tempoökning in i "Let's twist again-medleyt". Pust pust. Inga lugna lugna fick man som belöning heller för allt slit. Haha.

Efter denna rivstart, som var jobbig men kul då det ju fortfarande fanns plats, så rullade kvällen igång. Det var maskeradtema och oväntat många hade lagt ner energi på att klä ut sig, och inte bara hittat nåt i tälten i Köpingsvik utan fixat och donat och handlat hemma. Inte jag. Men OM jag skulle klä ut mig skulle det va i nåt som var lämpligt för dans. T ex inte gummistövlar, crossoverall med hjälm, latexbyxor och stiletter. Men man är olika.

Om man hade tråkigt under en dans kunde man bara se sig omkring på alla kreationer. Men jag hade ganska roligt mestadels. Dansar inte med så många olika om jag inte blir uppbjuden, vilket visserligen hände med hyfsat resultat under kvällen. När jag avböjde gnuss och fick förklara att jag ansåg att de flesta dansade utan gnuss fick jag till svar att "Jahaa, jag upplever att det är tvärtom!?" Jag undrar fortfarande hur många killar han dansat med?

Jag bjöd faktiskt upp en helt okänd mot mina principer. Jag hade ingen lust att stå så då får man ibland kasta sig ut. Resultate var helt ok som tur var. Ganska duktig och väldigt trevlig och vi klarade oss båda utan skador. ;-) Jag lyckades pricka in en foxfavorit till några låtar med nån liten latinotouch och han är ju så grym på det så man får en tår i ögat. Hans kväll var visst räddad därmed så det va ju kul att kunna stå till tjänst. ;-)

I paus så upptäckte man att det var himla kallt ute. Istället för att byta till kortare byxor som jag tänkt svepte jag in mig i en filt innan det var dags att återvända till logen. Sen dansade jag vidare fram till sista dansen. Perikles spelar himla ojämt och annorlunda mot alla andra band och man har aldrig nån aning om vad man får. Fyra ordentligt snabba på rad innan sista dansen och sen var kvällen slut för min del. Det jag hörde av sista på väg ut kändes inte som nån jätteförlust och hårdrocken på slutet kan jag skutta till någon annan gång.

Onsdag på campingen
Idag har varit en betydligt lugnare dag. Förmiddagen fördrevs ganska effektivt vid stugan. Till lunch marinerade jag grillresterna som åts kalla till potatissalladen, det ska kommas ihåg till senare då det var så otroligt gott! Barnen sov också otroligt gott och vi fick väcka dem till fikat. På eftermiddagen bjöd Casanovas på musik uppe mot logen så då traskade vi dit med filt, glass och jordgubbar. Sen var den dagen slut. Nåja, vi försökte bada också men det blev bara Daniel som tog sig ett dopp då Måns inte ville och sen inte Tove heller trots att hon var ombytt.

Kvällen i stugan är som sagt min. (Dock fick skrivandet fick ett långt avbrott då jag fick sällskap hela kvällen tills det var läggdags för länge sen.)

Inga kommentarer: