fredag 6 juli 2012

Casanovas på logen

Efter en ganska soft torsdag med dassigt väder och därmed leklandsbesök och andra inomhusaktiviteter kom så min sista danskväll. Nu skulle den nya tajta randiga klänningen invigas även på dansgolvet och jag hoppades bara att den skulle hålla sig på plats då den är väldigt kort! Hur mycket man än provhoppar och snurrar innan så vet man inte förrän mitt i dansen hur det gick.

Som ett löst linne jag hade häromkvällen. Jag har dansat i det tidigare och det har gått så bra. Så gjorde det även nu tills jag blev uppbjuden av en sån kille som tycker att snabbfox innehåller momentet bolla-damen-sidledes-mellan-händerna. Efter en låt satt urringningen på felaktig plats så att säga... Nåja, kvällens fodral höll sig duktigt nedanför rumpan som den skulle i alla fall!

Jag började till min förvåning kvällen med tjejfox. Min ordinarie förare är ju inte här så att jag hade inte väntat mig detta. Men J tyckte vi skulle testa och hon var ju jääätteduktig. Det var ju bara att fortsätta i åtta låtar tills man var ordentligt varm. Kul! Det är ju intressant det där att vana tjejer snabbt blir så mycket duktigare att föra än killarna. De har ju själva fått dansa alla möjliga stilar och vet vad som är bra. Sen är det bara att slipa på tekniken med nån duktig polare. Smutt.

Sen gick ju kvällen skitfort rent ut sagt. Jag hade ingen koll på klockan och hipp som happ var det paus. Ja, de släckte ju ner scenen så det var en ledtråd... Innan dess hade jag hunnit dansa med toppfavorit No1 och jagat nummer två. Då jakten var mindre lyckad hann jag dansa med en hel liten rad nya istället som modigt bjöd upp mig och min randiga klänning. En av dessa dansade väldigt bångstyrig fox. Men buggen var hur kul och busig som helst. Sånt är besvärligt. Om jag vill bugga med honom igen får jag liksom först "stå ut" i två fox också. Hm.

Ner i stugan och pussa på Daniel som var vaken, lite fika, torka klänningen under en handtork (jo, det är så man gör om man är blöt fläckvis) och sen upp igen. Om första halvan gick fort var det inget mot andra. Plötsligt står en sån där omöjlig-att-få-tag-på-kille mitt i vimlet och frågar om vi ska dansa. Sånt händer ju nästan aldrig. :-)

Det var jättelänge sen och han blev glad att jag ville bugga (klart jag ville!) och hej vad det gick. Fina komplimanger för andra gången samma kväll om att det går att dansa bugg så bra med mig trots röran då jag har sån koll och hjälper till. :-) Killen kan liksom slappna av och göra nåt annat än bara gå på säkerhet trots de små ytorna. (Verkar dock finnas väldigt många självskadebenägna tjejer därute?)

En av måstedanserna denna vecka lyckades jag också till slut få tag i på min sista kväll även fast vi brukar dansa varje kväll vi är på samma plats i vanliga fall. Grym tur med låtarna och myspysdans och glada miner. Det är tur att man har tur ibland i alla fall till ett band som Casanovas som levde upp till förväntningarna på sitt eget sätt: De är fantastiskt musikaliska men har taskig repa. Framförallt för oss som gillar att dansa bugg som i bugg och inte bugg som i snabbt.

Detta visade sig extra tydligt då det plöstligt var sista dansen. Trots att jag hade bokat den höll jag på att missa den för att jag var hopplöst uppe i det blå. Trodde tydligen dansen höll på till två och blev mäkta förvånad att kvällen redan var slut. Dessutom hade jag precis innan blivit uppbjuden av en hummare. En hummare låter till musiken i nåt som skulle kunna liknas vid en blandning av nynning och små stön. Stönen kommer när sångaren tar i. Hummarna vet själva inte om att de låter alls tror jag men att ha det i örat under dans är ingen hit.

En sista dans ska helst vara en dröm i mysfox, helst några schyssta covers med skönt driv. Sen har publiken möjlighet att klappa fram ett par extranummer och då jäklar ska det ösas! Allra helst med lite skön boogiefeeling, men hur som helst snabbt och ösigt. Sen ska alla, nu helt färdiga och nöjda dansare, bara be om att få gå hem och stretcha.

Casanovas vet absolut ingenting om det där. De kör sina poplåtar utan sväng och på extranumren blir det lite halvtempo sådär som inte gör en människa trött och publiken vägrar gå hem fast bandet vill gå och lägga sig. Då kör de en fox! Och sen en trött "bugglåt" till...

Med tanke på sällskapet tyckte jag att Casanovas gjorde sig skyldiga till "förhindrande av grym dans". Kvällen kunde slutat betydligt bättre och roligare om det inte varit Casanovas men när det nu var just Casanovas så kunde kanske heller inte kvällen och dansveckan slutat bättre för min del. Hängde du med? :-)

2 kommentarer:

Puman sa...

Låter spännande med mer braig tjejfox på golvet:-) vi får skvallra när vi ses nästa gång! KRAM

Frida sa...

Jag lovar att bidra med färska tips! :-)