tisdag 17 juli 2012

Att man aldrig lär sig...

Nu är bygglovsansökan inlämnad till tillbyggnaden av uterummet. Idén är att det ska bli dubbelt så stort och nu får vi se om kommunen samtycker. Hoppas! Vi har ju i princip redan börjat möblera....
Så här såg det ut på baksidan för någon månad sen när jag gjorde min första photoshopstudie på projektet. (Finns på Facebook för er som har access.)
Tanken är nu att det ska se ut ungefär så här i framtiden. :-)

Tanken är ju att vi ska få plats många! Det är ju ändå vårt mest nyttjade rum större delen av året. Vi häckar där jämt och när vi är ensamma går det ju fint i det existerande utrymmet, men nu är vi ju fyra bara vi och så fort vi blir fler blir det inte lika bra även fast vi får plats tio stycken om vi tränger ihop oss på blandade stolar.

Altanen blir inte så djup men lite bredare, mer som ett soldäck. En altan för utematplats kan det bli i vårt skugghörn. På nuvarande altan står ändå luften ofta för still mellan uterummet och planket när det är varmt, så vi inte kan sitta där, trots markisen som ger möjlighet till lite skugga.

Man kanske kan tro att det blir mörkare inne av ett så stort uterum, men i realiteten blir det inte så, nästan ljusare! Som man kan se på den vänstra delen av huset, den som nu inte har uterum, är persiennerna alltid nere, om än inte vinklade. Det är för att solen lyser rakt in annars. Så var det även i köket förut, men den persiennen har aldrig varit nere igen sedan vi byggde uterummet. Det dämpar ljuset så att man kan ha fönstren fria. Så konstigt är det.

Nu får vi som sagt hoppas att vi får bygga. Sen är tyvärr själva byggandet kvar. Det är inte klart bara för att det ser ut så i Photoshop... Och det är ju så lätt att glömma hur idiotjobbigt det är att bygga, när man liksom är i drömfasen. Och vilken himla tid det tar! Men förr eller senare blir det ändå klart och då får vi njuuuuta! :-)

Inga kommentarer: