onsdag 11 juli 2012

En allmän förgubbning??

Nu har jag funderat på det här med magarna ett tag. De där killmagarna som man dansar med. Jag tycker mig märka en skillnad på dem under senaste året. Jag vet precis hur det känns att ha en tremånaders gravidmage mellan mig och killen och så tycker jag det känns allt oftare nu. Bara det att magen inte är min! Jo, en del som jag dansar med kanske räknar sig till gubbar och tycker att magen liksom ingår i konceptet, men den stora skillnaden tycker jag ligger i att fenomenet verkar ha spridit sig ner i åldrarna.

Man ser en ung kille, under tretti säger vi är ungt (i vissa fall även tretttitre faktiskt ;-), han ser bra ut om man börjar uppifrån, ansikte, axlar, bröstkorg men vad....blutt...en tremånadersmage!?? Vi pratar alltså inte om någon allmänt utbredd övervikt nu utan just bara en osexig magkula. Jag gissar att dessa byggs effektivast genom snabbmat, öl och för lite motion.

Man kan tycka att unga (och för den delen äldre) danskillar som håller igång ett par gånger i veckan inte borde ha såna jätteproblem att hålla sig i form bara de tänker på kosten. Kosten är ju i princip nyckeln till det hela. Bara man äter (och dricker!) med någorlunda koll så behöver man inte motionera så mycket för att hålla stabil vikt, men man mår ju förstås ännu bättre om man gör det.

Lätt för mig att sitta här och moralisera, inte sant? Men har jag rätt? Är det någon mer som sett samma sak? Är det the lazy generation som visar sig från sin sämsta sida?

Jag är själv både på tok för förtjust i gott och lite för lat, men så fort det märks på kläderna försöker jag styra upp det. För min del är det lite mer tid och en rejäl spark i häcken som behövs för tränings skull, jag är sämst på att pressa mig själv. Kosten är mer bara att bestämma sig. Jag är bra på mat.

När jag letade efter en bra magbild hittade jag istället det här som kan ju lite inspiration. Från sunk till hunk på 136 dagar. Tänk vad kroppen är kapabel till! :-)

2 kommentarer:

Feta Långa farbrorn sa...

Hahaha!! Du hann före mig igen med detta bloggämne. Jag har också märkt att det blivit svårare att dansa riktigt tight på grund av detta fenomen. Men jag har ju bara mig själv att skylla. Har alltid tränat uppemot 5 dagar i veckan, men med ändring i jobbet till mer och mer kontorsstillasittande och i takt med att förbränningen minskar med åldern har mittdelen på kroppen börjat växa.
Sen har all mat börjat smaka ännu godare nuförtiden. Ytterst handlar det bara om självdisciplin naturligtvis och att bestämma sig med hjärtat inte med hjärnan. Hjälper inte med dans 4 dagar i veckan med varannan bugg när "inkomsterna" är större än "utgifterna"...
Inte lätt att vara smal när man är rik......

Frida sa...

Hahaha! Ja, det är kanske så enkelt. Det är i alla fall betydligt lättare att unna sig det där lilla extra - mest hela tiden - om man har råd!

Nu på semestern är det ännu lättare till hands, mot alla principer, att bara unna sig godsaker - för det är ju semester - och motionera ännu mindre då träningsanläggningarna går på lågvarv. När man ju har betydligt mer tid plus värme ute att röra sig vid. Har själv bestämt nu att det ska hända åtminstone nånting varje dag nu, om så "bara" en rask promenad.

Man får lära sig att unna sig träning - because you're worth it! :-)