söndag 8 juli 2012

Fredag och hemfärd

Fredag morgon fick jag sovmorgon. Daniel gav sig småningom ut med barnen trots att vädret var ganska trist. När jag väl gick upp åt vi frukost och packade ihop badkläder och begav oss mot Borgholms badhus. Vi hade kollat lite på nätet innan och tyvärr så hade vi blivit lite lurade av bilderna.

Det fanns ingen liten plaskpool inomhus till exempel där Måns och Tove kunde härja. Men Måns fanns sig till rätta vid poolkanten på den 80cm djupa barnpoolen då det fanns hinkar och spadar att leka med i vattnet. Och Tove utforskade poolen så mycket hon vågade.

Det fanns en stor vattenrutchbana som gick ut utanför huset och sen in igen men den tyckte Tove verkade läskig trots erbjudande om pappas knä. Det som däremot gillas av hela familjen är jacuzzi och en sådan fanns också att sitta och mysa i. Barnen är vana vid bubbel från vårt badhus hemma och slappnar av helt, så där tillbringade vi lite tid i omgångar innan det var dags att återvända till stugan.

Måns gick nästan inte att väcka upp efter den korta bilturen. Man blir ju så trött av bad! Men till slut fick vi i barnen lite lunch och så fick de somna om. Vi ägnade lugnet åt att börja strukturera upp oss lite inför hemresan. (Förutom kaffe och smågodis då som blivit obligatoriskt efter varje måltid när barnen somnat. Inte bra..)

Sen spelade Jannez upp till lite gammeldans enligt gammal fin tradition. Vi gick dit hela familjen och kikade och umgicks lite. Jag dansade en schottis var med barnen och Daniel och jag konstaterade än en gång att vi ju skulle ta en hambolektion! Vi får prata med dansmagistern och se om vi kan få till en halvtimme på nåt lämpligt altangolv eller så.

Daniel blev snart hungrig och gick tillbaka till stugan och gjorde middag. Vi följde efter när vi ledsnade och hela familjen åt hungrigt. Efter maten gick jag och barnen ner till stugan längst ner och umgicks en lång stund medan Daniel tog ner tältet. Sen kom han förbi och meddelande att det nu var dags för bastu. Det var ju min läggning så när de vi hälsade på skulle äta gick vi tillbaka för kvällsmys.

Kvällen blev riktigt sval och när nu tältet var borta blev det ganska stor skillnad. När barnen somnat och jag kände att jag förberett avfärden så mycket det bara gick kröp jag upp i min säng med datorn och skrev det jag hade tänkt. Daniel kom ner i paus och verkade ha en bra kväll och efter att han gått iväg igen var det sängdags. Stugbyn var helt knäpptyst och jag sov min bästa natt på hela veckan tror jag. Alldeles lugn i kroppen.

Ändå var jag seg när jag väl skulle upp med barnen. Halv sju har varit den obligatoriska kisspromenaden med Tove. Sen har de sett lite film till morgonvällingen medan man själv har drönat i sin slaf. Denna morgon sov Måns när Tove och jag gick upp och för varje natt har han somnat om lättare vid fem. Skönt! Upp kom vi i alla fall och tog fram frukost medan danspappan vaknade till medvetande.

Sen frukost och sen röj. Barnen sprang ner till stugan längst ner och lekte medan vi packade ihop och man måste säga att vi kan vara ruskigt effektiva ibland. Jag inne i stugan och slängde ut saker vartefter till Daniel som packade bilen. Plötsligt var det klart, OK på lappen, bilen packad, resfika gjort, bara att hämta barnen, krama några hejdå och sen åka. Vi kom iväg kvart över tio fast vi var lite sega i starten.

Resan hem vart längre än resan ner. Barnen började med att sova och vaknade efter Oskarshamn. Lunchstoppet fick bli på samma ställe som på nervägen. Sibyllan i Västervik. Sen vidare. Barnen somnade inte igen och vi tog ett glasstopp i Stavsjö. Ett kort stopp skulle det bli. Om man ska göra ett kort stopp ska man inte råka stanna vid ett ställe med lekpark. Vi blev kvar länge länge och stoppet slutade med gråt och tandagnisslan när vi skulle åka igen. Inte helt lyckat när det ju skulle va roligt.

Bamse-lekparken i Stavsjö

Sen somnade i alla fall Måns en stund och vi susade sista biten hem. Hem ljuva hem. Vi städade ordentligt innan vi åkte och det är så skönt att komma hem till ett hus som doftar rent. Polar'n mötte och var glad att se oss igen. Efter en snabb middag slog vi nog världsrekord i uppackning. Allt var borta innan barnen skulle sova. Grymt skönt. Det var tokvarmt i V-tuna. 26 grader inne, på nedre botten. Vågar inte tänka hur varmt det var på loftet men vi vädrade ur så gott det nu gick med 25 grader ute fortfarande klockan nio på kvällen.

Inga kommentarer: