onsdag 18 juli 2012

Norrut

I morse begav vi oss mot Norrland med mellanlandning i Stöcke. Vi flög från Bromma vilket vi inte brukar och det kändes som en bra idé med tanke på tider och priser ända tills vi upptäckte priset på långtidsparkeringen, över tusen kronor för en vecka!! (What?!?!)

Vi blev lite ekonomiska och beslöt att ta oss med buss, i alla fall dit, trots två byten med barn och packning. Vi åkte i god tid och det gick väldigt smidigt hela vägen. Barnen tycker att det är roligt att åka buss och vi åt sen lunch på flygplatsen enligt plan och gick sen genom säkerhetskontrollen raka vägen genom gaten in på planet. :-)

Det tog inte många minuter efter att planet lyfte innan Måns somnade. Sen sov han hela vägen tills vi landat och han yrvaket frågade "framme nu?" Tove ritade och ritade och ville inte smaka mellanmålet så bjöds på planet. Det var nog den enklaste flygningen på länge även om det aldrig är några problem.


När vi klev ombord i Stockholm hörde vi åskmuller. När vi klev av i Umeå möttes vi av sommarvärme. Och ännu varmare var det hemma hos N&J där vi ska bo första natten. Ah, ljuva sommar! Det är ju såhär det ska kännas!

Efter inledande ritualer åkte vi till ett havsbad och badade (mest barnen) och fikade. Nu sitter jag med ett glas sangria på vitt och inväntar middag på älgkalv. Jag vet inte varför jag gillar Norrland...? ;-)

I morgon går färden vidare mot inlandet.

Inga kommentarer: