måndag 28 maj 2012

Fredagsledig med vardagsdramatik

Jo, det är det jag är idag. Min första lediga fredag blev en måndag eftersom dagis är stängt idag. Men eftersom jag är ledig har jag hunnit uppdatera här i bloggen. Senaste intensiva veckan har nu kommit i skrift och går att läsa i bak-och-fram ordning här nedan för den som vill.

På förmiddagen idag var vi på öppna förskolan. Jag öppnade ett fönster för det var så varmt därinne. Bara några minuter senare böjer sig Tove ner för att ta up en penna på golvet och reser sig upp igen med bakhuvudet rätt in i fönsterhörnet. AAAJ! Det gjorde förstås jätteont och jag satte mig på golvet och tröstade henne i famnen.

Men plötsligt har jag blod lite överallt på armarna! Fy den känsla som kommer i en innan man vet var det kommer ifrån och hur illa det är! Blod i håret på Toves bakhuvud, tryck med papper och sen leta i håret. Men det var som tur var bara ett litet sår som blödde mycket men stannade av snabbt. Phuuuu! En sjuksköterske-mamma var där och hjälpte mig konstatera att det förmodligen inte var nån fara.

Tove lät sig tröstas och ville stanna kvar och sjunga och äta korv. Då andades jag ut. Efter sovet hemma har vi duschat bort det röda i håret och allt verkar vara frid och fröjd. Men man inser att det så snabbt kan bli dramatiskt.

Inga kommentarer: