lördag 19 maj 2012

Shake på Liljekonvaljeholmen

Igår började BRR-SM och jag slog mig ner vid datorn ett tag och kollade på uttagningarna då jag bryr mig om några av paren som skulle dansa. Summan av kardemumman blev självklart att jag blev helt galet danssugen, precis som vanligt. Plötsligt kändes As erbjudande om dans till Shake väldigt svårt att motstå och det bestämdes samåkningspunkt och så var saken klar. :-) Fyra tjejer begav sig mot Liljekonvaljeholmen i Uppsala under sjukt mycket surr och skratt.

Senast jag var på Liljekonvaljeholmen var för typ tio år sedan. Jag insåg att jag tänkte lite fel igår, för att när vi var där och dansade squaredance var vi ju faktiskt tillsammans redan. Stället är i alla fall otroligt fint, en riktig folkpark, och gjorde sig fantastiskt bra i försommarmörkret, med lite färgade lampor och sådär.

Vår egen stämning var ju på topp redan i bilen och den blev inte sämre under promenaden till dansgolvet precis. Man kan väl säga att vi blev mer dryga ju närmare golvet vi kom och vi mutade snart in oss i ett eget hörn. Jag var duktig och kom ihåg att jag skulle boka upp första dansen. Sen var kvällen snart igång.

Kvällen blev riktigt riktigt bra! Några sällandansade favoriter var på plats och dessutom en long-time-no-see-toppfavorit! Lycka!! Jag var så himla buggsugen hela kvällen och ben och fötter var fulla av energi som verkade smitta av sig så jag hade kul i varenda dans. Det var över femhundra på plats men det gick ändå hyfsat att ta sig fram hela kvällen även fast det var lite trångt ett tag. Det var också en hel del skratt och knasigheter här och där.

Två citat från kvällen. Apropå buggformen; "..man är ju inte yngre än man känner sig..." och apropå skor; "Vad är det för likhet mellan grymma foxar och favoritdansskorna? Jo, när de är som skönast är de plötsligt slut!" :-)

A och jag delade en fika ute tills det blev kyligt sen var det bara att fortsätta. Jag orkade inte springa och jaga så mycket och fick sitta några gånger men det gjorde inte så mycket. Shake levererade en härlig stämning och verkade stormtrivas! Sista halvtimmen inklusive tre extranummer var stämningen på absolut topp i hela lokalen och det var nog bara leenden, applåder och visslingar överallt.

Härmed är första utedansen för året avklarad och sommarsäsongen började ju på ett strålande sätt. Det blir definitivt fler danser på Liljekonvaljeholmen när tillfälle ges! Och när det finns toppfavoriter representerade så blir ju kvällarna lätt nåt alldeles extra! :-)

2 kommentarer:

Bigfoot sa...

Ja visst var det en riktigt härlig stämning där på slutet. Inte jätteofta man är med om sådant. Zlips med Melissa var riktigt duktiga på att bygga upp en sån där stämning så folk gick helt bananas på slutet.
Tack förresten för den där extraextradansen som du bjöd på när ungefär 99% av kroppen gett upp. Du lyckades faktiskt väcka liv i den så jag fick en riktigt mysig avslutning på en närmast perfekt kväll.

Frida sa...

Tack själv för sista-chansen-dansen. Där hade vi tur! :-)

Sommardans is da shit!

PS: Det är kryss med Shake nästa helg! ;-)