söndag 6 maj 2012

Lycklig efter Shake på Trombon

Nu när jag skulle börja skriva började jag undra hur länge sen jag var på Trombon egentligen? Efter en sökning i bloggen såg jag att det var 9 maj 2011, till Shake. Nästan ett år på dagen alltså och bandet var detsamma.

Det är lite annorlunda när man kommer till Trombon, för danssalongen ligger långt från entrén i Folkets hus. När man kommer ekar det tomt och dött och man undrar om man ens kommit rätt dag? Lite skillnad jämfört med till exempel Yesterday när man liksom går rätt in i grytan och stämningen av danskväll attackerar en på en gång. Men i Folkets hus finns det skåp. Det är ju väldigt bra. Med betoning på väldigt.

Väl uppe på Trombon så ekade det också ganska tomt när jag kom bortsett från att Shake just slog an första tonen. Jahaja, tänkte jag och hoppades på mina säkra kort för kvällen. Mirakulöst satt en av kvällens duktigaste kavaljerer liksom kvar och väntade på mig så jag snabbt kom upp på golvet. Damöverskottet var annars ohumant.

Det fanns ganska exakt fyra duktiga killar på plats och de duktiga tjejerna, såvitt jag kunde bedöma, var många gånger fler. Då är det tur att man kan roa sig med varandra. P, som jag såg fram emot som kvällens dansdejt, anlände lagom till dans nummer två. Vi kan ju låtsas som att anledningen att vi dansar mycket tillsammans är att konkurrensen om killarna ska minska, men egentligen är det ju bara ren egoism. Varför släppa iväg så bra dans till nån annan? ;-)

Det fanns bra med utrymme för bra dans på dansgolvet och i halvtid hade jag både hunnit med några roliga fox med P, bra dans med långa farbrorn och ett par No1-bugg med grymt samspel. Sådär så man jublar inombords (och utombords också för den delen.) Men jag saknade lite ett av korten som visade sig vara helt opålitligt och så hade jag suttit lite. Därmed stannade första halvlek vid omdömet - helt ok.

Idag har Shake skivsläpp på nya skivan men de tjuvsläppte några redan igår kväll. Gissa vem som lade beslag på det allra första sålda exet? Jo jag förstås. Humöret åkte därmed upp i topp! :-) P har också fina fikasällskapstalanger och efter lite fika som var på tok för sött så tog vi del av den sista pausmusiken. Sedan var snart dansen igång igen. Många tjejer hade gått i paus och tydligen även en del killar för nu var det ännu glesare på golvet.

Men Shake verkade ha fått nya krafter och jag likaså. Andra halvlek blev fantastisk! P och jag gjorde definitivt bandet rättvisa (och vice versa) och det blir ju så där extra bra när det finns plats. Foxen blir dubbelt så bra medan buggen även blir dubbelt så jobbig. Speciellt när det är låtar med drag och man dansar med någon riktigt bra. Phu! Grymt kul är det i alla fall och när efterföljande låtar inbjuder till Ultimate mysfox så tackar man definitivt ja och dansar in i himlen.

Just det, jag blev uppbjuden av okända ett par gånger under kvällen. En av killarna, nåja karlarna, som bjöd upp började buggen med att sätta upp händerna med handflatorna mot mig (fingrarna uppåt). Hur tänkte han att jag skulle hålla då? P och jag diskuterade även en gnussare under kvällen. Jag undrade om han dansade med sig tjej eller om han dansar sådär med alla? I så fall blev jag inte så sugen på att bjuda upp. P föreslog att han kanske nyligen gått en första hjälpen kurs...?

Kvällen höll på att sluta för tidigt. Sista dansen var plötsligt kvart i och killen jag höll i letade lite med blicken efter sin tilltänkta dam. Men hon fick extranumren istället då vi bröt upp. Sista lugna var luuuuugn. Men fin. Extranumren blev en oanad möjlighet till ännu mer kvalitetsdans och jag kan definitivt leva med att bli bortskämd på det sättet. :-) Efter sista tonen klingat ut bytte jag några ord med Shake som förtjänade allt beröm och sen traskade P och jag bort i natten.

Kvällen blev efter en tveksam start alldeles alldeles underbar, med danser som kommer stanna kvar i kroppen länge! Och att ha nya skivan som sällskap i bilen på väg hem var en perfekt nedvarvning.

Jag älskar att dansa. Har jag sagt det?

2 kommentarer:

Långa Farbrorn sa...

Japp, man får tacka för alltid väldigt bra dans med Fräulein Frida!
Gillade verkligen din action i buggen med mycket energi.
Jag får nog lägga in ett extra gym.pass i veckan så man inte hamnar på efterkälken.
(Hoppas du inte såg mitt test att bugga i baktakt med din kompis miss P, jäkla orkester att spela fel alltså..hehe)!!
Å andra sidan finns det ju foxxgurus som bygger en danskarriär på att dansa " ur takt" så man vet aldrig så noga vad som tilltalar er följare ibland.
Det är ju samtidigt detta med variationer som håller en skärpt och med en vilja att utvecklas hela tiden.

Frida sa...

Jamen tackar för berömmet. Ja, jag råkade faktiskt sitta just när ni startade så fint och såg dig svära inombords när du upptäckte misstaget, hihihi!

Hoppas frun hade lite roligt trots det galna damöverskottet så ni vill dyka upp på breddgraderna snart igen. :-)