lördag 5 maj 2012

Att välja sina eder med omsorg

Min kära sambo Daniel är en man med lustiga eder. Han har svärord som ingen annan har och då han ofta kombinerar olika termer så blir de inte så grova som de annars skulle kunna vara.

Till exempel kan man höra "piss i busken!", "grisröv!", "pungkross!" när det han gör går mindre bra eller om han kommer på att han glömt något. Detta väcker ofta munterhet hos undertecknad då han sällan själv verkar höra vad som kommer ut ur munnen. :-)

Igår kväll var ett typsikt tillfälle när han efter middagen kom på nåt han glömt. Plötsligt hörs "men Pungen!". Jasså? Sa jag. :-) Efter att samma ord ekat ett par gånger till under kvällen, senast i TV-soffan där vi båda sjunkit ner, var jag tvungen att glatt påpeka att han verkar gilla det där ordet.

"Jaaaa..." sa min älskling "...det är ju som mjukare än 'Kuken!' men hårdare än 'Rumpa!'"
"Hahaha, ja det var ju en helt korrekt analys" sa jag, och så skrattade vi båda två.

Jag har tidigare tänkt att jag borde anteckna alla fantasifulla ord och lista dem här nån gång. Kanske ska börja nu?

Inga kommentarer: