fredag 11 maj 2012

Förvirrad men glad ändå

Veckan är slut. Eller nja, arbetsveckan är slut. Kvar är den härligt lediga helgen. Men det är roligt att gå till jobbet! Jag har ingen riktig koll på vad jag håller på med men det är roligt ändå. Hoppas innerligt att den känslan håller i sig ett bra tag. Alltså känslan av att det är roligt, inte känslan av att jag inte har nån koll....

Jag tror och hoppas att det kommer kännas ännu bättre när kollen infinner sig. Jag vet ju att den gör det då "koll" är mitt signum. Men det tar ju sån tiiid! Flera dagar har gått men så fort jag får ett nytt dokument stirrar jag på det och ber det tala till mig. Kanske ge mig en ledtråd vad i hela friden tanken är att jag ska göra med det och hur det kan tänkas höra ihop med något annat dokument som jag sett förut?

Nu är det som tur är ingen annan än jag som förväntar sig att jag ska begripa nåt än. När jag ursäktar min tröga hjärna och att jag måste fråga kollegan samma sak om och om igen säger han att han kommer bli orolig först om ett halvår om jag frågar samma sak då. Det är ju lite lugnande men jag är ändå otålig. Det är ju ändå inte kärnfysik det handlar om.

Hur som helst så har jag vid sidan av förvirringen som är mitt huvudsakliga arbetsområde, ett annat lite mindre - hemsidan. Me like. Här har jag bäst kunskaper av alla och det känns gött! Även om gränssnittet är nytt för mig kan jag göra skillnad direkt. Och idag har jag Photoshoppat på betald arbetstid och det är ju lite najs på nåt sätt. :-)

Nytt för två sista dagarna är att jag är första linjen in på telefonen. Det är lite jobbigt eftersom jag ogillar inte-ha-koll-läget direkt inför kund. Jag får hoppas på sufflering av kollegan bakom skärmen. Och så har jag sett till att lära mig koppla på tre olika sätt, allt för att bli av med samtalen ;-)

Jag är ju numera innesäljare, eller sales support om man vill prata utrikiska. Det betyder att jag ska se till att allt säljarna (de riktiga) lovat verkligen händer och sker så kunderna blir nöjdare än gladast. Nästa vecka ska vi gå in mer på just försäljning, vilket vi inte hunnit än. Jag fick en känsla idag av att det finns förhoppningar på mig där som jag själv kanske inte riktigt räknat med. Hm. Kan bli intressant. Mötet ses fram emot hur som helst och lite kundbesök ska det också bli. Kuul!

Erfarenheterna från det senaste året är verkligen till stor nytta på många olika sätt och det är en väldigt positiv känsla. Det känns lite som jag under förra året öppnade en mental dörr. Jag har börjat tänka på ett helt annat sätt i yrkesrollen och jag hoppas att jag kan utveckla det vidare så det inte faller i glömska. I så fall måste jag komma på ett sätt att påminna mig själv. Kanske jag borde försöka ner några tankar på ett papper.

Nämen hörrni, nog knapprat! - Trevlig helg!!!

Inga kommentarer: