onsdag 2 maj 2012

Första dagen avklarad

Jaha, nu är den liksom över, den där första dagen. Nu är det bara massa andra oräkneliga dagar kvar. En ny arbetsplats är härmed invigd.

Dagen började med att chefen mötte upp och tog i hand och hälsade välkommen med orden "Det är sista gången vi hälsar så här!" :-)

Med tanke på hur litet företaget är och att det nu bestått av bara killar hade jag, lite fördomsfullt, funderat lite på hur de skulle ha förberett min ankomst men det var faktiskt över förväntan. Arbetsplatsen var i fin ordning med ny dator osv och där stod en fin vit orkidé och väntade på mig. Vidare fanns ett program schemalagt ända fram i nästa vecka. Jag blev ju nästan stolt över dem på en gång.

Dagen bestod som brukligt mest av massa blandad information, mer eller mindre i ordning, och jag förstod mer eller mindre av det mesta. Så kan man nog sammanfatta det. Men min känsla efter första dagen är nog att jobbet är perfekt för mig och när jag väl kommer in i det kommer jag göra skillnad. Det känns mycket bra! En god lunch i solen blev det också tillsammans med "hela" företaget. Alla fyra alltså.

Jag har idag lärt mig att där finns intressen som jag inte begriper såsom golf, trav och hockey. Men även intressen som jag begriper, som riktigt bra kaffe på kontoret! Nespressomaskinen kändes mycket hemvan, vit och allt. ;-) En dansare har också lokaliserats, dock på företaget vägg i vägg.

Att lämna på dagis åtta och vara på jobbet halv nio blir helt perfekt. Idag hämtade jag faktiskt även barnen då det blev innebandy för Daniel. Då går de till fem den dagen (tills jag vågar justera mitt schema lite) och idag var de ensamma kvar i hela huset! Av fem avdelningar!! Snacka om att V-tuna har föräldrar som sätter barnen först. Grupptryck har sin verkan kan man säga.

I morgon är en ny dag. Men då är det en vardag.

Inga kommentarer: