söndag 20 maj 2012

Kristi flög iväg med helgen

En alldeles alldeles underbar långhelg om du frågar mig! På torsdag eftermiddag, lagom till kaffet, kom Daniels familj. Mamma, pappa, syster och syster skulle på convention i Stockholm. Men de åkte en dag för tidigt helt med flit för att göra ett stopp hos oss. :-) Väldigt trevligt. I och med att de kom så pass tidigt på torsdagen hann vi umgås en hel del och till och med spela Settlers. Härligt!

Barnen var såklart otroligt nöjda över att få besök och passade på att leka och busa. Eftersom vi hade bestämt oss för att inte åka med till convention, ens över dagen, tänkte vi att vi måste hitta på nåt annat för barnen att tänka på när alla åkte iväg på fredag förmiddag. Det blev besök på ett lekland. Barnen och Daniel har varit där förut men inte jag och det var ju riktigt kul.

Jag har tagit nån slags beslut för mig själv att sluta va så j-a slö, så det var ju bara att leka! Men huga så trött man blir att hänga med i Toves tempo. Jag bestämde mig ett tag för att göra allt som hon gjorde och klättrade genom saker som var för trånga, upp och ner och fram och tillbaka tills jag var helt färdig. Då hade det väl gott typ en kvart och sen behövde jag en betydligt längre andhämtning. Hahaha.

Måns var lite lättsammare att följa, men inte länge till... Det var i alla fall ett lyckat besök. Barnen hade jättekul och ville aldrig sluta leka. (Att dom orkar!!) Vi hade också hunnit fika lite. Men de var inte svårsövda på kvällen om man säger så. På kvällen åkte jag iväg och dansade, vilket inte var riktigt planerat men det blev ju en tokrolig och härlig kväll!

Igår var vi ut och hälsade på hos morfar. När vi kom var det skönt försommarväder och vi fikade ute i trädgården. Det är så härligt nu när allt är grönt! Sen umgicks vi med barnen fram till den goda middagen och Tove lyckades prata till sig efterrätt. :-) Sen åkte vi hemåt igen med glada och nöjda barn och Måns sov gott bilen.

På kvällen såg vi CL-finalen som gick ända till straffar. Det blir ju så seeeent och eftersom Måns vaknar så tidigt blev vi lite rastlösa. Vi hängde upp en stor och provisorisk filt för Måns fönster och hoppades att det skulle få honom att sova lite längre. Och det lyckades faktiskt. Även fast jag trodde klockan var tjugo i fem när jag gick upp. Förmodligen var den tjugo i sju, för en halvtimme senare var den tio över sju...

Idag har det varit sommar på riktigt för första gången. Så himla härligt!! Jag och barnen har varit ute i princip hela dagen. Daniel jobbade inne på förmiddagen och jag pysslade ute medan barnen lekte. När barnen sov klippte jag gräset och fortsatte sedan fixa med land och rabatter hela eftermiddagen. Det var bikini-väder, i alla fall upptill, och jag glömde såklart smörja in axlarna som nu är somrigt röda.

Vi var sugna på att gå ut och äta på kvällen men visste inte riktigt var vi skulle ta vägen så det blev avslappnat med barnen. Helst vill man vara på en uteservering med lekpark bredvid. Men det finns nästan inga såna ställen vad jag vet. Tips mottages tacksamt! Sen började vi prata picknick och till slut blev det picknick på vår egen gräsmatta. Svårare än så behöver man ju inte göra det. Vi gjorde jättegod pastasallad och det kändes väldigt somrigt på alla sätt. Och vi åt ju faktiskt ute i alla fall...! :-)
Dagen har varit lång och skön. En sån där dag som när man väl börjar pyssla kan man nästan inte sluta och massa saker blir gjorda. Båda såna man tänkt att man borde och såna man inte haft en aning om innan. Härligt! Nu blir det film och glass. Det är vi helt klart värda!

Inga kommentarer: