måndag 30 april 2012

Vårdag på Skansen

Eftersom vi har långhelg igen så bestämde vi oss för att göra nåt. Nåt annat än att göra nåt hemma liksom. Att inviga våren på Skansen kändes som en bra idé och vi var där innan de öppnade. Med oss hade vi barn, vagn, kycklingsallad, frukt, jordgubbar och filt. Det blev en väldigt härlig dag och barnen tyckte det var jättekul och mysigt såklart. Det kommer bli Skansenbesök oftare för den här familjen nu känns det som.
Syskonmys i väntan på att Skansen ska öppna
Vi började med djuren och till vår stora lycka fick vi se både de blyga järvarna...
...och de skygga vargarna!!
Sälarna njöt också av vårsolen
Efter djuren var det lunch men då hade Måns slocknat och gick inte att väcka. Han fick sova vidare i vagnen ett tag.
Men när vi väl fick liv i honom lät han sig väl smaka!
Sen blev det lill-Skansen som är nybyggt och där fanns en orm-kana att åka i. Bara att hoppa in i gapet...! Jättekul tyckte Tove och massor av andra barn så kön var lång!

Lill-Skansen var lite för hysteriskt med alla barn så dit rekommenderas ett besök när det regnar, eller mitt i veckan när det inte är säsong kanske. Då är det säkert roligare för oss vuxna. På Lill-Skansen fanns en hel hög med pyttesmå killingar som skuttade omkring. Jättesöta!!

Eftersom vi var där vid öppning så var vi klara och tog bussen tillbaka före tre. Skönt! Vi var hemskt trötta på tåget och Tove sov i vagnen. Den enda som var pigg var Måns! :-)

Inga kommentarer: