torsdag 12 april 2012

Påsklovsrapport

Den här veckan är det lov igen och Tove får inte vara på dagis utan vi får roa oss bäst vi kan. I tisdags skulle vi få lastbilsleverans av elementen så då fick vi snällt hålla oss hemma. Vädret är under all kritik så man vill helst få tiden att gå inomhus. På kvällen gjorde jag ett ryck för att koppla in TVn på loftet och det hade säkert gått bra om kabeln på andra sidan uttaget hade varit färdigdragen ut till parabolen och bara inte slutat i en tjusig silvertejp i kattvinden. (Kröp in i där dag och tänkte "Ahaaa!") Daniel får ta sig en tur upp på taket när lusten infinner sig.

Igår gjorde Tove och jag en utflykt in till stan och hälsade på Daniel på hans jobb. Jag har inte varit i de nya lokalerna på Östermalm sedan flytten 2008 så det var ju på tiden. Det var ju enorm tjusigt och precis hur stort som helst. Lite skillnad mot hur jag haft det senaste året och även hur det blir nu när jag börjar jobba. Tove tyckte i alla fall att det var jätteroligt att åka tåg, tunnelbana, sitta och rita på pappas jobb och sen höjdpunkten - hamburgare till lunch!

När vi lunchat klart tillsammans fick pappan snällt bege sig tillbaka till jobbet och vi shoppade lite innan det var dags att åka hemåt för att checka ut Måns från dagis igen. Tove var otroligt trött och jag fick henne efter lite diskussioner att vila en stund och hon somnade snabbt och fick sova en liten stund. Eftermiddagen och kvällen gick ganska fort även fast Daniel kom hem sent. Vi ägnade en stund åt att reda ut förkortade arbetstider och fixade med barnens dagisschema till maj. Skönt att ha det gjort! Daniel kommer då jobba 75% och jag 85%. Typ.

Idag är det torsdag. Tove och jag har roat oss med att besiktiga bilen och snart är det dags att hämta lillebror igen. Ikväll ska jag öva kör igen. Det känns som jättelänge sedan bara för att jag inte var där förra veckan. Jag har övat lite nu när Tove sovit i alla fall för att ha lite koll. Man ligger snabbt efter om man inte är där. Deklarerat har jag också hunnit. Klick klick. Och äääntligen har jag fått ordning på de nya abonnemangen till mobilen som jag trasslat med i någon vecka. Slut med telefonköandet för den här gången alltså! :-)

Inga kommentarer: