fredag 27 april 2012

Farmor på besök III

Ännu en jättetidig morgon. Jag försökte få Måns att somna om med det enda resultatet att vi var vakna båda två. Småningom började ändå dagen på riktigt. Vi gick till dagis i samlad tropp och farmor stannade kvar med barnen eftersom de har sångsamling på torsdagar och hon ville vara med och se vad de gör och få ta del av barnens vardag lite extra och det tyckte så klart barnen var jätteroligt.

Själv gick jag hem och tog det lugnt en liten stund tills M kom hem till förmiddagsfika. Även denna dag fanns det en plan och det var Bergianska trädgården. Jag hade aldrig varit där och blev nyfiken när jag letat efter lämplig aktivitet med lunch för oss två. Vi åkte dit och hann gå igenom de tropiska växthusen innan det var lunchdags. Det var en fin utställning och skönt med lite värme då vädret ute var lite sämre.
Beundran av regnskogen
Sen åt vi lunch i Gamla Orangeriet som är ett gammalt växthus. Jättefin mat och mysig miljö! Rekommenderas för lunch eller fika om man vill göra nån liten utflykt. Det var just nu alldeles lagom med folk också. I sommar kan man ju besöka den botaniska trädgården alldeles gratis om man så vill. Vi satt och trivdes en bra stund tills det var dags att åka hem och hämta barn.

Smaskigt hembakt och ekologiskt bröd
M informerar sig om orangeriet i väntan på maten
På eftermiddagen började regnet droppa lite och vi höll oss inomhus. M fixade en stor play-doh-deg dagen innan så den roade oss allihop en lång stund. Sen lektes det igen i full fart innan middagen och efter maten drog jag mig iväg mot Norrtälje och kören och lämnade mor och son åt varandras umgänge vilket ju var på tiden då Daniel knappt varit hemma känns det som. Körövningen var trevlig med ganska mycket skratt men jag åkte hem direkt efter då M skulle flyga tidigt och vi skulle skjutsa.

Inga kommentarer: