tisdag 10 april 2012

Långfredag med dans till Blender

Fredagen var lite en mellandag. Men hemma fanns det mycket att pyssla med. Daniel började greja med räcket på vinden och jag handlade och fixade inför påsken. Innan lunchvilan hade vi också hunnit göra i ordning Måns rum med nya sängen och alla de andra sakerna. Han blev lite förvirrad först efter läsningen och tänkte gå i väg för att sova innan han förstod att det nu skulle sovas i den stora sängen. Då lade han sig nöjt till ro och somnade utan att försöka gå upp. :-)

På eftermiddagen fick vi sällskap av bror som hjälpte oss byta sängarna på loftet. Som tack för det fick han en gästsäng kan man säga. :-) Sen åt vi middag tillsammans innan jag och broder gjorde oss redo för dans. Jag hade alltså sällskap till sista danskvällen för våren i Hallunda. Tråkigt att det redan var sista kvällen, då det blir ett rejält glapp i min danskalender nu!

Vi var på plats ovanligt tidigt och hann till och med dricka kaffe innan det var dags att äntra dansgolvet. Vi dansar ganska sällan tillsammans nu men kom igång tillsammans i åtta låtar innan vi tog tag i det hela mer på allvar. Det var väldigt mycket folk, nästan femhundra, men märkligt få jag kände igen som "mina". Några få stabila kavaljerer fanns på plats och de klängde jag mig fast vid så mycket jag vågade. Bror hade större tur under kvällen.
Syskondans :-)

Under fikat gjorde vi sällskap med mina fikasällskap sedan sist och jag lyckades tota ihop bror med en ny favorit. Inte illa! :-) Min kväll stannade vid 'sådär' trots bandet och egentligen bra danser de jag fick. Men det där lilla extra saknades och mina toppfavoriter var ovanligt efterlängtade. Så bra musik och så mycket slöseri av danstalang... ;-) Dessutom får jag kanske vänta och längta ovanligt länge till nästa gång nu.

Inga kommentarer: