tisdag 10 april 2012

Påskafton

Familjen enades till slut om att samlas för att fira påsk då det visade sig att alla faktiskt skulle vara hemma. Varför då inte ses och äta sill? Vi begav oss således ut till morfar allihop och umgicks under påskafton. För oss vuxna var själva påskbordet den centrala händelsen under denna dag. För barnen (Tove) var det de förmodade påskäggen!

Den där påskharen var ju lite spännande och den kom typiskt nog när hon sov och passade dessutom på att gömma äggen! Men efter lite letande hittades två gula påskägg och Tove och Måns slukade innehållet på tre sekunder ungefär. Sen var den centrala händelsen liksom över.

Innan det var dags att förbereda maten så gick jag och barnen med morfar på blåsippsjakt. Vi hittade jättemånga i en solig backe och strövade sedan hem igen på morfars spännande stigar. Vi stannade till vid grillplatsen som morfar gjort och som ännu är oinvigd och påminde oss själva att vi måste få till en korvgrillning där i vår!

Sedan blev det mycket smaskig påskmat och jag tror att nästan allt tog slut! Sill, lax och rökt sik med tillbehör är svårt att motstå. Även barnen gillar fiskarna även om de inte hade riktigt ro att sitta kvar så länge. Lite senare var det påskdessert med kladdkaka. Gott! Grabbarna passade också på att ta en numera traditionell påskbastu innan det var dags för oss att åka hemåt med snarkande barn i baksätet. Trevlig påsk! :-)

Inga kommentarer: