onsdag 18 april 2012

Familjeyoga

Fortfarande träningstaggad åkte jag och simmade direkt efter dagislämningen. En kilometer och lite workout i träningsbassängen senare susade jag vidare mot inköp av yogamattor.Två lågpris till barnen och en riktigt bra till mig själv. För flera veckor sedan köpte jag boken "Familjeyoga" som bland annat innehåller en saga som leder genom ett yogaprogram för de minsta barnen (eg från 5 år). För att göra det extra roligt för barnen tänkte jag att egna mattor kunde vara bra så det blir speciellt och på riktigt.

Till lunch fick jag spontant sällskap av bror som var i närheten och sedan var det dags att åka hem. Innan hämtningen hade jag dagissamtal med Måns fröken. Måns stormtrivs på dagis och hans enda bekymmer är att han just nu inte får stanna på mellanmål utan jag kommer precis innan det är dags. Mycket ledsamt! Men snart får han ju lov att stanna betydligt längre än så.

Sen hämtade jag hem barnen och så fort Tove sett mattorna och jag förklarat vad det var sa hon. "JA! Kan vi köra lite yoga nu på en gång mamma?!?" Det kunde vi inte. Först mellanmål. Sen yoga. Barnen kan en del av övningarna sedan innan så det gick ganska bra även om koncentrationen inte är på topp. Men det kommer med tiden. Två gånger gjorde vi sagan innan det blev avbrott för annan lek.

När pappa kom hem fick han också vara med. Eller fick och fick, han blev mer eller mindre tvingad av Tove som sedan efter gråt och tandagnisslan gick med på att han var med utan matta. Nu gick det i alla fall ännu bättre och huvudsaken är ju att de tycker att det är roligt.

Nu när jag har en egen matta kanske jag kan komma igång och träna lite mer själv också. :-)

Inga kommentarer: