fredag 27 april 2012

Farmor på besök II

Onsdag morgon promenerade vi med barnen till dagis och fortsatte sedan promenera en längre runda i vårsolen innan förmiddagskaffet hägrade i hemmet. Sedan hade vi bokad lunch och shopping i Stinsen med bästaste E med rundaste och för dagen turkosrandigaste magen. :-)

Jag köpte ny baddräkt till Tove och till Måns blev det badbyxor i UV-tyg med tillhörande tröja för varma sommardagar. E letade skor undertiden. Sen var det snart dags för sushilunch på vanliga plejset och det var inte oväntat lika gott som vanligt. Dessutom har de förmodligen världens snabbaste kaffemaskin där.

Vi mellanlandade hemma för att hämta badväskan för badhuset stod på programmet till eftermiddagen. Vi hämtade barnen som fick bråttom att följa med när vi sa vad vi skulle göra. Det märks att vi varit i badhuset några gånger nu för båda barnen var så himla duktiga. Nu stod de till och med och duschade lugnt tillsammans men i en "egen" dusch och verkade tycka det var så skönt. Det var tydligt att det inte var otäckt längre och Tove nådde nu upp till duschknappen och kunde smälla till den när vattnet slutade komma.

Söta badbarn i nya badkläder

När vi väl kom in i simhallen så verkade Måns plötsligt minnas vad det gick ut på för han gav till ett litet tjut och blev jätteivrig. Helst ville han springa bort till plaskbassängen. Men man får ju inte springa i badhus utan hålla i handen och ta det lugnt. Men sen var det full fart på barnen som lekte och lekte och bubblade emellan. M och jag var ömsom med och lekte eller så satt vi och softade i bubbelpoolen. Inte så jobbigt.
En timme i simhallen räcker gott. Sedan är både vuxna och barn slut. Vuxna mest. Måns var noga med att få gå själv ner för hela trappan från simhallen och sken sen som en sol och sa "Dunde!!" :-) Väl hemma igen var grannbarnen ute och Tove och Måns stannade ute med dem en stund och cyklade medan M och jag däckade i soffan. Så trötta efter en intensiv och trevlig dag!

Inga kommentarer: