tisdag 10 april 2012

Med familjen på Ikea

Daniel tog ledigt på torsdagen och äntligen var det dags för en tripp till Ikea. Vi började dagen innan öppning med frukostfika i restaurangen. Sedan lämnade Daniel in en lycklig Tove på lekstället och vi begav oss mot sängavdelningen med Måns. Vi fick hjälp att prova ut sängar till oss och Måns och när vi väl bestämt oss och beställt så var det dags att hämta Tove igen.

Det mesta hade vi kollat ut och även antecknat lagerplats på hemma kvällen innan så det var bara att konstatera att vi tänkt rätt när vi gick genom resten av varuhuset. Förutom sängarna skulle vi ha förvaring till Måns, TV-bänk till loftet, matta och diverse smått till Måns och Toves rum plus en ny hallspegel. Efter att vi betat av övervåningen var det lunchdags. Prima lunch för två vuxna och två barn inkl kaffe till oss och glass till barnen för totalt åttiofem kronor. Svårslaget!

Sedan fortsatte vi på nedre varvet, bestämde de sista sakerna och sedan var det lagerdags. Vi fick dra varsin vagn med barn på och putta sängvagnen emellan oss. Måns började svaja betänkligt på slutet och när jag placerade hans händer på handtaget och lade ner hans huvud på dem somnade han omedelbart. Så sov han i säkert en halvtimme.

När vi väl var ute genom kassan och sista sängen rullat ut genom varuutlämningen puttade vi alltihop vidare till transportservice och vips var vi av med hela lasset. Så grymt skönt. Kassarna med småprylar tog vi själva med oss och efter påfyllning i magarna av bullar så åkte vi hem. Eller ja nästan i alla fall. Vi tog en omväg via Å-berga och köpte en ny cykel till mig när vi ändå var i farten. Det var verkligen på tiden!

På kvällen kom vårt Ikealass hem till dörren. Så otroligt smidigt! På kvällen skulle Daniel dansa på Yesterday till Shake men Yesterday har total otur just nu för de fick ställa in då Shake var sjuka. Jag hade avbokat min kör på grund av danskvällen och nu när det inte blev nåt var jag väldigt velig ett tag om jag skulle åka ändå. Men jag var ju så trött så trött så jag skulle aldrig orkat. Det blev en lugn hemmakväll. Det var vi värda. :-)

Inga kommentarer: