torsdag 28 juli 2011

Fina dagar i Bäsksjö

På onsdagen åkte vi mot Bäsksjö. Vi hade klämt in oss i Ninas bil hela familjen plus Nina. Vi åkte efter frukost i förhoppning om glada och lite trötta barn och att vara framme före lunch. Både barnen somnade i omgångar och det blev så att vi sträckkörde. När de vaknade fick de bulle och festis där de satt och vi var framme halv tolv. Farmor och farfar fixade lunch så alla var snart mätta och nöjda. Vi inrättade oss sen i den nya sovstugan. Där kunde Daniel och jag sova i ett rum med Måns och Tove i ett eget rum. Vi kunde också lägga barnen där, slå på babyvakten och sen gå in i stora stugan och umgås på kvällen. Perfekt.
Tre söta små ser på film i stugan......sekunderna senare....

Dagarna i Bäsksjö går sedan lite i varandra men vädret var otroligt bra, väldigt varmt, nästan lite kvavt, men inget regn. Vi var på stranden flera dagar och badade en hel del med barnen. Måns har blivit ett riktigt litet baddjur och blir ledsamt arg när han är så skrynklig så att man måste fiska upp honom ur det blå. Det fiskades en del, från strand, båt och i å och jag lärde mig filéa abborre en kväll bland myggen. Sköj!
Två figurer i lustiga hattar...
Glad badpojke
Glad bad (och fika-) mamma också

För övrig umgicks vi i och omkring stugan kring mat, fika och annat som behövde göras. Kvällarna ägnades mestadels åt olika slags spel. Jag var sugen på att spela spel mest hela tiden så det blev ett och annat parti även dagtid när barnen sov.
Bus vid stugan...BU!
Sångstund i gräset

Trots att vi var så många i stugan gick det väldigt bra utan att vi behövde känna att vi satt på varandra. Vi var utspridda på tre olika sovställen, stugan, husvagnen och sovstugan, och det var nog nyckeln till den smidiga samvaron i övrigt. En riktigt bra semester i Norrlands inland även denna gång! :-)

Inga kommentarer: