söndag 10 juli 2011

Torsdag - Kameler och annat umgänge..

Eftersom jag dansade på onsdagen hade jag sovmorgon på torsdagen. Fram till halv tio får man sova då i bästa fall. Sedan är det familjefrukost. Frukosten sker i lugn och ro då alla andra stugor sover. Förmiddagen ägnades sedan åt bad i poolen. Jag och Daniel studsade omkring i vattnet med varsitt skrattande barn i famnen. Både Tove och Måns gillar verkligen att bada. Kanske Måns allra mest just nu. Han verkar aldrig börja frysa eller på något annat sätt få nog.

Under vår lunch runt halv tolv börjar stuggrannarna smått vakna och börja duka fram frukost. Sen sovs det i vår stuga istället. Barnen somnade snabbt och gick över till M&M och tog en kaffe. Plötsligt hände det - Ölandskänslan kom! Vi satt någon timme och bara njöt av lugnet, lite soft musik i bakgrunden och man upptäckte att faktiskt älsklingen satt bredvid! :-) Vår mesta Ölandstid är vi mer ett slipat team för att klara barnlogistiken.

På eftermiddagen åkte vi till Ölands kanske konstigaste attraktion, kamelranchen. Jo, för bara någon mil bort från campingen betar en hel flock med gigantiska kameler. Ranchens hemsida lovar både det ena och det andra i "parken" så vi åkte dit tillsammans med E&M. Nu fanns det ju såklart kameler, getter och kaniner som man både fick titta på och klappa, men så mycket mer var det inte. Tove tyckte det var spännande och hade i alla fall en rolig stund och så kunde vi köpa varsin glass.
Liten Tove och stora kameler
Måns är nyfiken på kaninen
Man kan undra vad vi letar efter....??

Tillbaka i stugbyn vankades det gemensam middag med E&M hos M&M(&M). Mycket trevligt! Ölandskänslan än en gång. Det var min tur att lägga barnen. Tove slog plötsligt bakut och krånglade så mycket det bara gick. Det tog evighetslång tid och jag fick anstränga mig för att hålla humöret i schack. Så fort man tappar det så tar det tio gånger längre tid. Måns somnade som tur var snabbt.

Det var Shake som spelade denna kväll och dansen var Daniels. Jag fick snart sällskap av både E&M som inte skulle dansa av olika anledningar så det var inte ett dugg synd om mig. Vi satt och pratade strunt och drack te tills Daniel kom ner i paus. Sen satt vi kvar en stund till innan det var dags att sova. Det är mysigt att sitta under tältet med tända ljus i Ölandsnatten. Det blir nästan alltid helt stilla ute och värmen hålls kvar lite under tältet och så kan man hämta en filt om man ändå skulle frysa.

Näst sista natten. Hej vad tiden går!

Inga kommentarer: