söndag 17 juli 2011

Blender på Gräsmyr loge

Den där Gräsmyrveckan har en tendens att sammanfalla med vår norrlandssemester. Även i år passade vi på att besöka logen den sista kvällen och i år spelade Blender. Jag, Daniel och Nina var det som tog oss iväg och senast Daniel och jag var på en vanlig dans tillsammans var ju i november så det var ju hög tid!

Vi både inledde och avslutade kvällen tillsammans som sig bör när man aldrig dansar i vanliga fall. :-) Gräsmyr är en stor och väldigt dansant loge med medelålder som på danserna i Stockholm. Jag kände igen en hel del ansikten sedan tidigare.

Damernas och herrarnas märks av på det sättet att man som okänd blir stående på herrarnas om man inte bjuder upp själv. Alltså får man se till att bjuda upp själv även då och allt var som vanligt...

Jag dansade med några kända ansikten och några nya. NF bjöd upp och efter diverse kommentarer om min dansmissbrukskrönika roade han sig med diverse otyg ur just densamma under vår dans. Fy! Förstöra bra dans på det sättet! ;-)

En kille som jag dansat bugg med förut såg fortfarande lika duktig och rolig ut. Det var först när jag bjudit upp och dansat några takter som jag mindes att det bara var roligt för honom. En klassisk åhejförning och mycket egen dans därtill och nästan inget åt mej att jobba med. Till detta noll ögonkontakt som ändå kunde lyft dansen i känslan att vi ändå gör något tillsammans. Slöseri på en så duktig dansare.

En annan kille som såg duktig ut bjöds också upp men han hade något märkligt för sig. Han slutade hela tiden din förning halvvägs. Om han till exempel gjorde en hållen snurr släppte han handen ovanför huvudet och jag fick liksom gissa mig till resten själv. I alla olika förningsmoment gjorde han likadant och jag blev mest hela tiden osäker på var han ville ha mig efter turens utgång. Låt nummer två började han dessutom teatralisera musiken och tappade bort även den lilla förning som fanns kvar...

Jag hann med två favoriter under kvällen som båda också verkade lika glada att se mig. Med båda var två låtar på tok för lite men sådan är seden och pausen förstörde dessutom mina chanser till kvällens bästa bugg. Så kan det gå.

Kvällen var rolig som helhet trots lite trängsel och sånt. Det var kul att dansa lite med Daniel igen och kul att bara vara ute tillsammans. Vi fick också med oss Blenders nya skiva hem och den kommer bli min följeslagare i bilen under höstens körresor. :-)

Inga kommentarer: