måndag 11 juli 2011

Stuglivet och framtiden

Redan första dagen började vi inse att stuglivet på vår gata var sig likt på gott och ont. Stugan längst ut poppade friskt hela första natten och de aktiviteter som pågår runt om gör att vi måste anpassa oss. Vi kan inte delta med två små barn på de villkor som ges och vårt utrymme och våra möjligheter blir istället begränsade. Det stärkte vår uppfattning om att Öland 2012 måste bli annorlunda.

Vi har trivts väldigt bra i vår stuga genom åren och vet nu exakt vad vi ska ha med oss för att vi ska få det så bekvämt och praktiskt som möjligt. Vi har såklart behövt anpassa oss och stugan mer och mer efter barnens behov. När de väl sov därinne var det kolsvart och på kvällen och natten fick man orientera sig med mobilens display som ficklampa. Det var bra att ha lagt fram t ex alla duschsaker i en hög innan man gick och dansade.

Det som blev extremt tydligt i år var att stunderna av egen semesterkänsla blivit betydligt färre. Det är viktigt att faktiskt få sova när man ska upp med barnen innan så man missar det mesta av kvällsumgänget och vi hinner dessutom knappt umgås med varandra. Och vi vill ju umgås med varandra ibland också! I år tog vi två bugg innan dansen på dansbanan vid grannstugan. Det var årets Ölandsdans.

Positivt i år var att det faktiskt kändes lugnare på campingen i stort, bortsett vår gata då. Det var det flera som tyckte. Det kändes mindre hysteriskt och ännu mer gemytligt. Drickandet märktes av än mindre och medelåldern kändes något högre än förra året då det sprang "ungdomar" överallt kändes det som. Det var också en del barn uppe på logen och dansade och det är ju jättekul! :-)

I våras fick jag idén om att flytta till campingen. Husvagn en bit bort istället för stuga. Lite lugn och ro och framförallt en nystart! Jag sådde då ett litet husvagnsfrö hos Daniel och hos E&M och har sen vattnat emellanåt och det verkade ha grott! På tisdagskvällen tog E och jag beslutet att boka varsin plats på campingen inför nästa år och på torsdagen när platserna släpptes gjorde vi slag i saken. Det jag skulle sakna mest från stugbyn är ju umgänget så det ville jag ta med. Övriga umgängare som kanske blir sugna på att hänga på får gärna höra av er så berättar jag var vi bor.

Förra året var vi ganska skeptiska när vi åkte hem och i våras lutade det åt att det inte skulle bli något Öland alls. I år när vi åkte hem efter våra fem dagar var läget annorlunda. Vi hade haft trevliga dagar och framförallt ser vi faktiskt redan fram emot Öland 2012! :-)

PS. Stuga känns ju SÅ tvåtusenelva, right!? Fniss

Inga kommentarer: