söndag 10 juli 2011

Onsdag - Umgänge, mat och en dusch(t)

Onsdag morgon var min. Efter lite uppvakningsprocedurer som välling och film tog jag mig och barnen ut ur stugan runt halv åtta. Måns vaknade kvart över sex trots vår ganska extrema mörkläggning och stuga samt en timme senare läggning. (Suck!) Nåja, när man väl kommer ut så är det en ganska mysig stund. Stugbyn och campingen ligger i djup sömn, endast någon enslig hundägare eller joggare är vaken.

Vi tillbringade morgonen vid lekparken längst bort och Måns kunde gunga riktigt bra på däckgungan utan att jag höll i. Han satt stadigt med rejäla tag om kedjorna medan jag gjorde lite fart. Gräva i sanden är en annan aktivitet som båda barnen kan pyssla länge med medan mamma sitter och surfar på en närliggande sten. Inte så jobbigt...

Innan lunch blev det en kort sväng till skräptälten i Köpingsvik. Där finns allt möjligt som man varken behöver eller vill ha och ändå lyckas man handla nåt. Intressant. Den här gången hade vi dock ett ärende och det var foppatofflakopior till Tove. Tjugofyra kronor fattigare blev vi av tofflorna. Daniel hittade en kudde som han tyckte var bra att ha. De nya kuddarna i stugorna är ca tjugo centimeter höga och vi hade med oss till oss men inte till Tove så hon fick nu en som faktiskt gick att nå upp med huvudet på...

Lunch och sova. När barnen somnat rörde jag ihop en kaka och satte in i ugnen. Den fick Daniel sen hålla koll på medan jag slumrade i ca åttio minuter. Skönt! När alla lyckades vakna till var kakan klar och ett fika-sms studsade iväg några stugor bort och E&M kom snart spontant gående åt vårt håll. Även M&M kunde tänka sig kaffe och kaka så snart var det fikakalas utanför stugan. Vädret var halvdant så det var riktigt gott med varmt kaffe och sällskap därtill. :-)

En stund senare var det dags för veckans gourmetmiddag på Lammet & Grisen. LBRR bokar snällt in oss på sina bord numera och vi var väl en förtio personer som skulle äta samtidigt. Visa av tidigare restaurangbesök med småbarn hade vi lagt upp en strategi (allt handlar om logistik nu för tiden!) för att kunna njuta någorlunda av måltiden. På L&G är det buffé och då tänker man lätt att man att man ska ge barnen mat först så de blir tysta och nöjda. Det blir dem också men med resultatet att när man själv äntligen har fått mat på sitt fat har de ätit upp och har spring i benen och gnäll i strupen.
Måns väntar glatt på sin mat

Nu sattes istället barnen att vänta på sin mat under övervakning och Daniel hämtade kött åt oss medan jag hämtade dryck. Sedan hämtade han resten av sin mat och efter det jag min. Sedan hämtade jag mat åt barnen. De satt sedan snällt och pillade med sin pasta och sina majskorn och vi kunde äta och konversera åtminstone någorlunda. En seger för mamman och pappan! Vi hade också satt oss vid fönstret så att Tove kunde springa ut och leka och vi kunde ha lite koll på henne. Tove visade sig även ha koll på att det fanns ett lekrum under trappan och det kommer vi inte glömma till nästa år!
Daniel och Tove mumsar...
...likaså jag och Måns

Vi var väldigt mätta och belåtna när vi drog oss hem till stugan med läggningen i sikte. Barnen somnade på några minuter. Halleluja. Danskvällen var min och jag kunde ta det väldigt lugnt eftersom jag duschade innan vi åkte och åt.

Duschen ja. För det första är servicehuset renoverat så både toaletter och duschar är väldigt fräscha med nytt allt. Nu är det bås för alla duschar vilket det inte var förut vilket är trevligt. För det andra skulle Tove och jag duscha tillsammans efter sol och bad. Efter att vi båda precis blött upp oss och det var dags för schamponering säger Tove såklart. "Jag måste kissa!" Jag säger "Hm".

"Jaaaag måååste kiiiisssa!" säger Tove. "Jo jag hörde det" säger jag. "Nu är vi ju väldigt blöta och kan inte gå till toan, kan du hålla dig?". "Neeeej" säger Tove. "Ok" säger jag tyst "då får du kissa här" lika tyst, och pekar på golvbrunnen, för vi var inte ensamma i duschrummet och jag var inte helt stolt över att faktiskt be Tove kissa i duschen... "MAMMA, JAG TÄNKER INTE KISSA PÅ GOLVET!" säger Tove högt och upprört. Jag drar en stor invärtes morrande suck och mumlar tyst att hon minsann får hålla sig. Och det gick ju bra. Men hela hårproceduren var ett slagsmål och jag fick säkert bara ur hälften av balsamen ur hennes hår... Härligt med treåringar, inte sant!?

Inga kommentarer: