fredag 8 juli 2011

Måndag - Framme på Öland

Jag hade en känsla av att nerresan skulle gå bra i år och jag fick rätt. Vi åkte vid halv nio, tog oss smidigt förbi stan efter morgontrafiken och körde med glada barn ända till Västervik. Där blev det en timmes lunchstopp med hamburgare och lek.

Sen sov både två sött i bak tills vi var framme i Borgholm och bara några kilometer återstod. Perfekt! Föräldrarna var glada och nöjda med resan när vi anlände till vår stuga. Vi kom ju ner på måndagen i år och hade hyrt ut stugan till D&B över helgen. De hade redan satt upp vårt partytält så det var bara till att slänga in resten i stugan.

Sen gick vi upp till E&M som snart skulle äta och hade fyra minuter till grillning. Det blev en akututryckning till stugan för att hämta kött och annan mat och snart satt vi vid middagsbordet. Det var nog bra att få i hela familjen lite ny energi.

Sen försökte vi komma i ordning i stugan inför läggningen som blev ganska sen innan båda barnen sov. Då hade dansen redan börjat och eftersom första kvällen var min skyndade jag iväg. Det var trevligt att återse den så bekanta logen. :-)

Kvällen började hyfsat men sen hade jag en del otur. Blev nobbad ett par gånger(!) och sen blev jag plötsligt uppbjuden av en kvinna....trodde jag först i alla fall och såg nog mer än förvånad ut. Jag upptäckte dock snabbt att det inte var nån kvinna utan snarare nåt mitt emellan. Hår på bröstet tydde på man men stubben på låren(!) gjorde ändå att jag var tvungen att göra en adamsäppelkontroll. Hur hamnade jag i denna situation??? Jag fick kämpa med mina fördomar i ett par danser och det gick sådär måste jag säga och dansen var dessutom riktigt dålig men nu har jag provat att dansa med en transa... Hahaha...eh...

Återigen insåg jag att på Öland är det tråkigt nog säkra kort som gäller. Kvällen ordnade upp sig bit för bit och jag blev även uppbjuden av några duktiga killar. Efter en sista riktigt bra dans med lite tur i låtarna fick det ändå vara nog och jag gick hem i förtid något stressad över mitt sömnbehov.

Man vet ju aldrig hur en sån här första natt blir. Men barnen sov gott och endast mamman låg vaken. Det är ju typiskt. Men jag hade ju som tur var sovmorgon dagen efter. Dag ett slutförd.

Inga kommentarer: