torsdag 28 juli 2011

Några dagar i Umeå

Vi tillbringade våra första fem dagar på Norrlandssemestern i Umeå. Lördag och söndag blev det ganska intensivt umgänge med familj och släkt på olika håll. Barnen passade också på att bada när nu vädret bjöd på det. Mamman gillade fika på stranden bättre. Vi bjöds på jättegod middag på altanen i Kassjö och umgicks tills barnen började slockna.
Fika på stranden i Kassjö

På söndagen var det långbordsdags ute i Skravelsjö. Det var några år sedan sist och det var kul att träffa alla igen. Barnen hade jättekul på gården till pappans gamla barndomshem även fast det är någon helt annan som bor där nu. Lustigt. Det blev en trevlig eftermiddag och kväll och vi hann även umgås lite och smida nya umgåsplaner trots att vi var så många innan det var dags att bryta upp igen. Farmor och jag åkte hem och nattade barn medan de andra var kvar och sen fastnade vi med spel tills timmen var sen.
Långbordet dukas i Skravelsjö

Redan när vi åkte genom Umeå från flyget fick jag shoppingsug och på måndagen var det dags! Nina och jag begav oss mot stan och kilade ut och in i butiker fram tills det var dags för salladsbuffélunch. Vid det laget hade jag kassarna fulla med bland annat en tröja, två par skor och presenter till barnen. Jag shoppar alltid bra i Umeå. Kanske för att det är en annan stad bara. En ring(!) i stål följde med också hem. Allt kan tydligen hända.

Sista dagen var en mellandag då det gällde att packa ihop sig för vidare färd mot stugan i Bäsksjö. Farmor och farfar åkte före och vi lekte lite med barnen i en fin park under dagen och sen blev det en tidig kväll.

Inga kommentarer: