söndag 10 juli 2011

Tisdag - Premiärbesök i...just det...Borgholm!

Jag fick välbehövlig sovmorgon och Daniel var ute och lekte med barn tills det var dags för frukost. Måns hade hade på måndag eftermiddag helt plötsligt fått ganska svåra blöjsår, AJ!, och det enda vi möjligen glömt hemma var Inotylsalvan. Illa! I stugan bredvid fanns det tursamt nog vikarierande utrustning då det för endast fem veckor sedan kläckts en liten Linn. :-) (Våra barn har aldrig varit så små....)

Eftersom vi behövde salva i många dagar krävdes ett apoteksbesök och vi gav oss på tisdagen av till Borgholm. Vårt första(!) besök någonsin skall tilläggas, trots ett antal år på Lundegård. Kanske märkligt men vi har tydligen aldrig haft anledning att åka dit förut. Litet sött centrum var det i alla fall och ärendet blev uträttat. Om barnen någon gång skulle tycka det var kul med centrumcruising kanske vi åker tillbaks. ;-)

På tisdagen var vi ju också tvungna att inviga stranden och det blev inköp av glass som åts på filt. Måns fick ingen egen föstås men gapade och sa "Aa-aa-aa-aa..." tills någon av oss lät honom smaka på sin. Sen lät det snart "Aa-aa-aa-aa.." igen... Tove och Daniel provade också barnpoolen medan jag och Måns tittade på. I min badpåse låg nämligen två bikiniunderdelar och inte en av varje som tanken hade varit och jag kände inte att min toplesskarriär behövde ta fart just under Ölandsveckan...

När det var dags för middag drog långbordskalaset hos grannen igång. Det börjar med lekar & dryck som sedan övergår till mat & dryck. Roligt men stojigt. Vi är numera inte med på själva långbordet utan försöker istället hålla oss och barnen borta från alla varma grillar. Det passar heller inte alls med barnens tider. Nu är det så många inbjudna att det blev väldigt högljutt under lekarna, så pass att Tove blev rädd och satt och höll för öronen. Hon och jag fick gå in i stugan och äta vår mat. Tråkigt. Måns fick öronproppar i öronen och mumsade glatt vidare.
Två små barn varvar ner efter dagen
Mysigt och tryggt!

Läggningen gick riktigt smidigt denna kväll. Jag låg hos Tove tills hon somnade och hon varvade ner ganska snabbt. Det var Daniels danskväll och han passade på att trivas en stund i bastun. När klockan slog logdans kom E, som inte heller skulle dansa, ner till mig och höll mig sällskap tills det var dags att sova. Det blev en ganska tidig kväll men vi hann ändå uppdatera både det ena och det andra. Jag somnade inte så snabbt denna kvällen heller men i alla fall innan Daniel kom hem från dansen.

Inga kommentarer: