måndag 11 juli 2011

Sista kvällen med Jannez

Som vanligt stod Jannez för musiken sista kvällen. Det brukar vara en bra kväll just för att de liksom Bhonus inte drar en jättepublik. Många har redan åkt hem eller väljer att ta en sista kväll vid stugan inför hemfärd. Jag har inte dansat till dem på ett år, sen sist kan man säga. Behöver jag säga att de lät exakt likadant som sist? Nä, tänkte väl det. En kväll med Jannez är en blandning av "Bra Jannez" med riktigt bra låtar, mysfox, svänging och snabb bugg, och "Dålig Jannez" med rejält uttjatad alternativt allmänt trist musik. Det gäller att pricka rätt...

Jag var rejält laddad för dans och faktiskt uppe vid logen innan start. Jag började med att bjuda upp en av favoriterna som tyvärr var upptagen på första. Efter min första såg jag honom på golvet och bjöd upp igen, men då var han bokad även på andra och han fick sån ångest att jag till slut var tvungen att sparka iväg honom till den förmodat otåligt väntande damen. Dans tre sprang jag faktiskt på honom igen och då var det äntligen min tur och han bjöd såklart på toppdans som plåster på såren. Sa jag att mitt mellannamn är Miss Efterhängsen? Haha.

Det blev en kväll där jag faktiskt dansade med en hel del nya. Jag bjöd upp och jag blev uppbjuden med blandat resultat. En kille bjöd upp, en och nitti lång och rejält svettig om hela huvudet. Jag tackade ja förstås, för jag gör ju det har jag märkt. Han tänker sätta sin panna mot min vilket är rejält olämpligt med tanke på längdskillnaden. Jag sätter handen under hans haka för att liksom flytta upp den på min panna men han fattar inte utan har plötsligt placerat sig som han hade tänkt. Jaha.

Sen börjar vi dansa. Nej, vi börjar gnussa. Han var en sån där som man pratar om på skoj men jag vet ju också att de finns på riktigt. Vrid, vrid, vrid på huvudet och så ett litet steg. Ett steg till och vrid, vrid, vrid på huvudet. Mycket nöje! NOT! Till detta kom svetten. Jag bryr mig inte mycket om svett om dansen är bra, men när den är så här kass och killens pannsvett samtidigt rinner nerför mitt ansikte då är det verkligen inte kul! Uääääääää!! kände jag och funderade i två låtar på hur jag ska ta mig därifrån på ett snyggt sätt innan nästa dans. Som tur var gick det enkelt och jag var faktiskt riktigt äcklad och susade till damernas för uppfräschning. Huga!

Jag hade riktigt kul fram till paus och det var dags för gammtjo! Jag fick återigen ögonen på mitt första jaktobjekt och han avböjde tyvärr hambo men shottis och snoa klarade vi oss igenom. Det borde anordnas mer gammeldanskurser för inbitna socialdansare, det märker jag det. Efter snoan blev det istället en tur till stugan för fika.

Den här gången somnade jag inte till efter paus utan höll igång riktigt bra. Ännu en toppdans kan dokumenteras även om Bhonusbonusen var omöjlig att liksom toppa. Kvällen slutade så att jag dansade några riktigt bra snabba låtar och sen var jag av nöden tvungen att ta en sprint bort till damernas. Det var snabbt avklarat och jag träffade en tjej utanför och vi bytte några ord. Sen nämnde hon att det var sista dansen nu. Eh..NU?!?!

Jaha, jag som hade tänkt dansa en hel kväll hade tydligen noll koll på att det var slut och hade sprungit min kos när det var dags att bjuda upp till sista mys. Vilken tur att jag hade blivit bokad till sista av en toppkille som stod och väntade på mig! Nej, just det så var det självklart inte, för det har nog aldrig hänt nej...

Ölandsveckan var slut och jag gick hem. :-)

Inga kommentarer: