lördag 16 oktober 2010

Premiär i Hallunda med Sannex

Helt plötsligt utkristalliserades en möjlighet att åka på dans - tillsammans! Nu sover ju även Måns så pass bra att det inte är speciellt jobbigt att barnvakta under en danskväll och när vi insåg att vi faktiskt hade en potentiell barnvakt i huset var det hög tid att ta vara på tillfället.

Sannex spelade igår i Hallunda folkets hus. De har lagt in fyra moderna danskvällar under hösten och det här var den första av dem. Dansen var dessutom åtta till tolv vilket faktiskt gör stor skillnad. När någon ny arrangör vill satsa på modern dans känns det som en mycket bra idé att stödja initiativet och samtidigt stilla nyfikenheten om vad det kan bli. Bror sa att lokalen var rejält stor och bra men vi åkte med noll förväntningar men med förhoppningar om en rolig kväll.

Och vad kunde det annars bli när vi kunde åka i varandras sällskap för en gångs skull. Det har inte hänt alldeles ofta senaste året och nu var det ganska exakt åtta(!) månader sen sist!! Det är faktiskt helt galet längesen. Visserligen var vi på Öland samtidigt men aldrig på dansbanan tillsammans. Nu hoppas jag på bättring på den fronten när vi faktiskt kan börja ha barnvakt ibland. :-)

Hallunda Folkets hus var stort. Det fanns gott om sittplatser vid fiket, det var bra priser i caféet och dansen kostade 140kr inkl garderob. Dansgolvet var också stort! Och runt. Eller inte runt egentligen men det kändes i alla fall mer runt än fyrkantigt och golvet hade perfekt glid. Jag har ju önskat ett sånt dansgolv i Stockholm och där fanns det ju. Tänka sig. En hel massa folk hade hittat dit men det fanns ändå stora ytor. Det ska nog till väldigt mycket folk för att det ska kännas trångt (som i odansbart).

Sannex spelade lika bra som sist med undantag för sista dansen där jag hellre skulle höra något annat. Varför inte spara "Fields of gold" till exempel? Det är fortfarande en av deras bästa låtar tillsammans med "Heal the world" som de är väldigt härligt att få dansa till. Den snabba repertoaren är genomgående - just - snabb. Det tycker jag är kul och man får trampa benen trötta under kvällen, särskilt när det finns så mycket plats. Då hinner man betydligt större sträckor än på ett dansgolv á la flipper.

Jag och Daniel dansade större delen av kvällen och det var kul att återupptäcka vad vi kan prestera ihop. Jag hann bara med fyra andra killar utöver honom varav en favorit som jag inte sett på länge. Allt som allt en riktigt bra kväll och jag hoppas fler vågar testa Hallunda under de kommande danserna så vi får en ny bra arrangör som vill satsa på modern dans i Stockholm. Det behövs!

Inga kommentarer: