söndag 17 oktober 2010

Lita aldrig på Enrio...

Och så har en helg passerat igen. I lördags hjälpte Daniel E&M att flytta. Jag och barnen kom lagom till att få lunch och så passade vi på att vara i vägen en stund. Jättekul var det i alla fall att få se nya lägenheten efter allt jobb som lagts ner och man kan konstatera att våra vänner har mycket god smak! :-)

På lördagskvällen eftersåg vi Idol som seden bjuder och sen blev det en tidig natt. I morse gick jag upp med barnen vid sju. När vi gick ner sa Tove "Morbror ligger och sover i soffan!" Jo tjena, tänkte jag, eftersom jag visste att han kommit sent efter dansen. Han sov visserligen inte men han låg faktiskt i soffan och tittade på racing. Det var en skräll kan man säga. Vi fick i på det viset sällskap tills Daniel kom ner och vi åt frukost.

Jag frös som en hund under frukosten och satt inlindad i en filt. Bror gick och lade sig och sov lite till och jag följde hans exempel. Jag kröp huttrande ner i sängen igen, fullt påklädd under mitt varma täcke och som extra värmesäkerhet lade sig Polarn uppepå alltihop. Så somnade jag och när jag vaknade en och en halv timme senare var jag ändå bara normalvarm. Märkligt.

Denna dag försvann i och med det men något till litet blev gjort idag. Klippning. Än en gång har håret vuxit ut och än en gång har jag sms:at min frissa "Jag måsta klippa mig nuuuuuu!" och hon kunde faktiskt ta sig tid så nu är jag snaggad igen. Fast bara på ena sidan. Foxsidan. ;-)

Frissan bor sedan en tid på Reimersholme. Opraktiskt. Jag åkte tidigare kommunalt dit efter som jag vägrar köra "i stan" men sist var jag av nöden tvungen att ta bilen eftersom jag hade Måns med mig. Eniro förde mig rätt. Dit. Jag hade missat att kolla hur jag skulle köra hem insåg jag när jag inte kunde svänga tillbaka samma väg jag kommit. Det blev en liten omväg och en U-sväng innan jag var tillbaka på rätt väg.

I morse kollade jag hur jag skulle köra hem. Men Eniro föreslog en omöjlig väg. De tyckte jag skulle köra ut höger och direkt i princip göra en U-sväng för att ta mig tillbaka åt vänster. Jag visste ju att det inte skulle gå. Det är till och med en skylt där som betyder "Ge f-n i att svänga vänster här!" där Eniros U-sväng var inritad. Men när jag körde dit fick jag en idé om hur jag kunde köra istället och under klippningen fick jag veta att jag tänkt rätt och då var det ju plättlätt. Det finns hopp även för mig.

1 kommentar:

Malin sa...

För oss har Eniros vägbeskrivningar skapat relatiosproblem. Vi blir osams varje gång! Tack och lov kör jag mest numera efter min gps i telefonen. Betydligt lugnare för alla inblandade =).