söndag 17 oktober 2010

Måns sitter (nästan i alla fall)

Måns har i princip lärt sig sitta nu. Han kan i alla fall sitta väldigt långa stunder utan att falla omkull. Men än så länge vill man gärna sätta honom på en mjuk matta och med en kudde bakom som säkerhet ifall han tappar balansen bakåt. När han väl sitter är han väldigt nöjd och kan sitta och pyssla en lång stund om man ger honom lite leksaker.
Måns backar också ålandes på magen och tar förflyttar sig snabbt tills han fastnar i ett hörn. Annars tränar han mycket på att stå på alla fyra nu. Vi har inte någon riktigt bra bild på det men här är han på väg i alla fall. Han står väldigt mycket på alla fyra och gungar nu men har hittills inte förflyttat sig krypande med något steg. Tove både kröp och drog sig upp till stående innan hon ens kunde sitta så det känns som att Måns tar det hela i någorlunda mer kronologisk ordning.
Jag har upptäckt att Måns nu är väldigt kittlig under armarna. Om man killar där och på magen och tutar lite på näsan skrattar han så gulligt och man kan hålla på och busa så en lång stund innan han tröttnar på leken. Bebisskratt är klingar som silverklockor. :-)

4 kommentarer:

Malin sa...

Förresten (du behöver inte publicera den här kommentaren om du inte vill) men jag läser ofta din blogg på mobilen och då går det inte att kommentera, kan ju förstås bero på min mobil men du verkar ju vara duktig på datorer så du kanske har en annan förklaring?

Frida sa...

Såvitt jag kan se så är det inget jag kan ställa in. Jag har godkänt att få kommentarer från "alla" och det finns inga särskilda regler för mobiler. Kanske är det någon inställning i din mobil eller nåt. Jag hittar tyvärr inte heller nån bra info när jag söker ang problemet.

Men det är ju jättekul att du iaf FÖRSÖKER kommentera! :-D

Kram

Malin sa...

Det är när jag kommer till de där tecknen jag ska skriva in som det blir något fel. Jag får upp ett felmeddelande typ: "din kommentar kan inte publiceras" eller nåt sånt.
Ja, ja, teknikens under...

Frida sa...

Nu har jag tagit bort teckenkontrollen. Den ska ju hjälpa att hindra spam men du kan ju testa igen om det funkar nu. Om jag blir nerspammad får jag väl sätta tillbaka den helt enkelt. :)