torsdag 6 januari 2011

Nyårsgalan Stjärnklart!

Mitt i allt göra hann jag aldrig skriva om Nyårsdagsgalan! Men förr eller senare kräver text att få bli skriven och nu blir den alltså det. På nyårsdagen var det alltså ingen rast och ro utan snarare upp och prestera! Klockan tolv skulle jag vara på plats i Norrtälje för genrep och det var jag såklart. Det började med ett "torrep".

Det går till så att vår konferencier och tillika dirigent säger: "Först säger jag nånting sen kommer kören upp (här går vi alltså upp på scenen och ställer upp oss för sång) sen går ni ner igen (vi går ner) och orkestern spelar ett eget stycke. Sen kommer solist A in (A går in) och kören kommer upp (vi går upp) sen säger jag någonting medan kören går ner (vi går ner)...."

Ja, sådär höll vi på tills programmet var klart. Sen var det dags för uppsjungning och riktigt genrep med släckt salong, ljus och ljus. Riktigt kul var det och laddad blev man. Nu fick vi ju höra hela programmet som helhet och solisterna imponerade och berörde. Härligt.

Klockan tre var vi klara och då var det ner i logen som gällde för intag av mat och omdressning från jeans till gala. Plötsligt mötte man smokingklädda män i korridoren. Trevligt! Galan visade sig vara i det närmaste utsåld. Ca femhundra personer satt snart i salongen och tisslade medan orkestern stämde. Kören traskade också in och så var det dags. Salongen släcktes ner.

Konserten gick så himla bra! Om jag tyckte det var länge att stå på repet så gick konserten så otroligt fort. Akt 1, paus, akt 2 - och så var det klart. Stjärnklart. Ja, galan hette ju så. Den enda lilla missen var väl att vi plötsligt saknade körledare på ett nummer som vi gjorde ihop en solist. Vår dirigent hade gått åt fel håll på scenen efter presentationen så hon fick helt enkelt sitta där på andra sidan och hoppas på att vi skulle komma in på rätt ställe. Sånt där märker ju inte publiken men det är ju skojigt efteråt.

Efter konserten var slut gav jag mig ut i publiken för att hälsa på mina närmaste sörjande. Ute bland folket hann jag få en och annan klapp på axeln av okända som uttryckte sitt gillande med ord som "Fantastiskt!" och "Jättefint!" Sånt är ju extra kul. Vi hade inget körmingel efteråt utan var och en åkte hem till sitt. Det blir lite tomt men dagen var ändå lång.

Norrtelje tidning hade den goda smaken att skriva en fin recension av galan och nedan finns också ett par bilder av kören att beskåda. :-)
Foto: Björn Ahlsén

Inga kommentarer: