tisdag 25 januari 2011

Måns 10 månader

Ja, det var ju inte så länge sen jag skrev en uppdatering om Måns men jag har ju kommit på att jag glömt lägga ut någon bild på den nyklippta lilla gossen. Härom veckan klippte vi äntligen Måns lugg så han ser lite mindre ostyrig ut och en ännu lite sötare pojke kom fram.
Måns har nu börjat stå upp alltmer. På morgonen när han vaknar, kvart i sex, får han först mat av mig sen ställer han sig direkt upp mot vår sänghylla och kolla leksaksutbudet. Det gäller att det finns mjuka leksaker på hyllan annars får man snart en morgonmysig väckarklocka i huvudet istället. Måns sitter och leker i sängen en stund tills Tove kommer och då blir han så glad.

Sen går jag upp. Det är inte lika roligt tycker Måns som säger "Maa-maaaaaa" med gråt i halsen. Tills jag försvunnit ur sikte. Då är det bra igen. Efter att jag gjort mig i ordning gör jag i ordning välling åt båda barnen och går upp med. Då är det vällingstund i sängen och det ser så mysigt ut med två små med varsin flaska.
På vardagarna är ju Måns nu hemma med pappa Daniel. Sovandet blir lite olika beroende på vad som görs. Men planen är att han ska sova efter lunch precis som Tove, så han bara sover en gång om dagen. Då kan vi natta honom ungefär samtidigt med Tove. Att natta Måns nu går otroligt lätt. Det är pyjamas, tandborste, bus i spegeln, vinka hejdå till spegelbilden och sedan lägger vi honom på mage i sängen som står i klädkammaren och sjunger och vaggar lite. Han har oftast somnat på några minuter och vaknar först på morgonen igen. Ah!!!

Måns kan leka själv långa stunder men när han är trött vill han gärna ha full uppmärksamhet eller bli buren. Han är väldigt intresserad av korten på Tove som har på väggen och vill gärna bli buren dit. Helst skulle han nog vilja smaka på dem. Han vinkar mycket nu och det första ordet vi tycker att han faktiskt säger medvetet är just "Maa-maaaa" eller "A-ma-ma-ma" för det säger han bara när han blir ledsen för att jag går eller när han kommer till mig och vill upp.

Inga kommentarer: