måndag 1 september 2008

Yesterday

Just precis, igår var det Yesterday igen, som rubriken sammanfattar så fint :). Premiär för hösten med Zlips på scenen. Jag var inte sådär överväldigad med tanke på förra dansen till Zlips. Men tänk vad två kvällar kan vara olika! De hade bytt några låtar sen sist och jag foxade mer och det fanns mer plats. Det kan ha gjort hela skillnaden. Några av deras seg-bugg är ju istället roliga foxlåtar och jag hade dessutom turen att dansa med några foxfavoriter just då.

Det var framför allt tre killar som gjorde min kväll. Bjöd upp en kille som jag bara dansar med sådär en gång om året trots att vi emellanåt är på samma ställen men nu när vi väl dansade igen ojojoj....måtte det bli oftare! Och oooh vilken foxavslutning! Inte visste jag att det varit SÅ mysigt! ;)

En långväga favorit, Magnus, dök upp och det är helt sjukt vilken musikanpassad fox han dansar!! Varenda liten ton i musiken fångas upp någonstans i kroppen. Så himla kul! Jag tror jag bara har dansat med tre stycken som är i närheten av denna musikanpassning. Mattias är en av dem och blev också kvällens tredje höjdare. Trots att han är en av mina första riktiga favoriter så glömmer jag ibland bort hur bra och rolig han är att dansa med, väldigt lekfull och teknisk som bara den. (Den tredje musikanpassaren är bror, som också var där igår.)

Det är märkligt att inte fler killar dansar mer musikanpassad fox. En del killar är ju såå grymma på att musikanpassa buggen men dansar ändå förvånansvärt slät fox, rent tekniskt sett. Är det svårt att översätta anpassningen till fox, hitta en stil där det går att göra? Eller är de nöjda som det är? Många killar skulle må bra av att följa ibland så de faktiskt upptäcker vad man faktiskt kan göra av foxen. Jag älskar när man måste ha alla sinnen fokuserade på killens förning för att hinna snappa upp alla små små detaljer i musikanpassningen. Whoooohaaaa!! Mer sånt!

Nu till kvällens två "nono's". Först en kille som jag gärna flyr ifrån, så även igår. Tyvärr var jag inte tillräckligt vaksam hela kvällen. :( Man kan undra hur vissa människor inte känner att "jag trivs inte med dej, bjud inte upp igen". Jag brukar inte va svår att läsa av trots att jag försöker hålla god min.

Den andra saken var att jag återigen bröt ett löfte mot mig själv och bjöd upp en av de få killar som alltid nobbar mig. Eller kommer med undanflykter. Fick för mig att ge honom en chans igen att visa att han inte är så full av dubbelmoral som jag tror. Men tyvärr. Jag kan ju inte låta bli att undra varför han inte vill dansa med mig men nu är chanserna definitivt slut!

För att summera kvällen: Härligt med Yesterday igen, det är nåt visst med det stället. Mindre folk än jag trott gjorde att det var dansbart. Massor av bra dansare och vänner på plats. Skönt med barnvakt. Allt som allt en jättekul kväll och jag ser redan fram emot nästa!
Yesterday - danspalatset nära mig =)
(Foto: Jannez)

7 kommentarer:

Anonym sa...

Hej,

du pratar om musikanpassning i foxen, hur gör man??? Kanske några exempel så man fattar, typ en ny blogginlägg :-)

Frida sa...

Hm, det där måste jag klura på. Hur gör de egentligen? Som följare har jag ju privilegiet att ha åsikter utan att egentligen kunna bättre själv.. ;) Men jag återkommer i ämnet när jag funderat färdigt.

Anonym sa...

Hejsan!
Kul att du skrev:) Det var lite små surt, men nu kurerar jag mig så jag är frisk tills Scotts spelar på Y nästa fredag:) Då kommer du väl?
Kram Kram Tess

Frida sa...

Tyvärr tyvärr blir det andra gången på rad som jag missar Scottarna. Men jag ska på massa gratismat-spa-konsert-grejor istället. Så jag gråter bara lite. ;)

Anonym sa...

Musikanpassare. Nu har ni ju Sagebro i stan *buhu, snyft och gråt* och han är en av de bästa om inte den bästa! Förutom din bror då :) Men det är ju så sällan jag får lov att njuta av Emils fox så jag glömmer bort hur fantastisk den är.... *buhu igen* =)

Kul inlägg! Jag har dansat så mycket sista tiden så jag inte unnit vara inne och kollat dina uppdateringar.

Kram!

Anonym sa...

Jag trodde bilden föreställde Daniels och Fridas vardagsrum...

Frida sa...

Hahaha, jo om det vore sååå väl... Men hemma känner man sig där i alla fall. :)