söndag 21 september 2008

Övningsförare

Under helgen har jag varit på dansläger - igen! Visst är jag en sann entusiast! ;) Denna gång ett nybörjarläger och jag deltog som stöddansare på killsidan. Alltså som förare. Det fanns några skäl till att jag ville gå denna kurs. Först så har jag aldrig gått någon nybörjarkurs i framebuggen (om jag nu får kalla den så) och ville gärna se hur den lärs ut från grunden. När vi lärde om så hoppade vi liksom över grund- och fortsättningskurserna och gick direkt in på evighetsslingan.

Andra skälet var att jag tänkte jag skulle lära mig lite förningsteknik för att genom det förbättra min egen dans som tjej och också kunna hjälpa till bättre under träning. Jag har verkligen haft pinsamt dålig koll på hur man gör! Den där förningen man kunde när man var tio gäller liksom inte riktigt längre..

Jag har stöddansat lite som kille i åhej-teknik så i början så var det verkligen olikt, timingen på förningen är lite annorlunda och killen för med kroppen på ett helt annat sätt. Men jag fick väl till det hyfsat under gårdagen och idag ännu bättre så det känns kul. Tjejerna tyckte visst jag var tydligast av alla killarna där så det känns ju bra. Har ju stor fördel av att jag är bra på att följa och har armarna under kontroll. Kunde också ge tjejerna många uppskattade tips vilket man aldrig får chans till när man stöddansar som tjej. :)

Hade också en del intressanta diskussioner angående åhej-tekniken med magistern ;) och det är ju så skönt när man hittar nån som tycker lika och som faktiskt också har tränat åhej på riktigt och inte bara har en massa förutfattade meningar.

Vår parkurs kommer att bli av som tur är och den börjar på onsdag. Vi är bara tio par så det kommer bli lite privatlektion-stuk på kursen och de har lovat att vara hårda mot oss. ;) Riktigt kul ska det bli och jag hoppas jag kommer märka en klar förbättring av min dans när terminen är slut.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken härlig blogg du har! : ) Läste i somras om Öland men sen har det liksom inte blivit... nu läste jag igen det (aug-sept) och det blir många leenden, fniss o tänkvärt. Keep on the good work!
Du refererade till din livsfilosofi, men hittade den inte.. blev nyfiken!
Må gott!

kram Anna

Frida sa...

Åh, så kul att du vill läsa! :D

Livsfilosofin....ja än så länge finns den nog bara i mitt huvud men jag kanske sätter ord på den en vacker dag. Det handlar i alla fall om förhållandet mellan min egen lycka och arbete/pengar kontra fritid. :)