måndag 29 september 2008

Gnuss och intimitet

På Dansmaffian skrivs det mycket om gnussen som nu dragit ner som en fluga över landet från norr. Många verkar tycka att gnuss är lika med mysig dans. Där håller jag inte riktigt med. Så för att citera mig själv:
"För mig så är det viktigaste vad som händer från midjan och ner. Det är där dansen sker. Det är i stegen, höfterna och gunget i knäna man överför musiken till dans. Överkroppen får gärna vara 'lugn' och stabilisera upp dansen. Gnuss kan absolut vara en trevlig och mysig förstärkning och förlängning av det som händer i benen men gnuss utan intressant dans i övrigt är inte så spännande."Och om det är intimiteten i dansen man är ute efter så anser jag inte heller gnuss vara den enda sanna vägen. Ja, inte för mig i alla fall. Intimitet behöver inte vara fysisk. Jag skulle vilja beskriva intimitet i dansen på följande vis:
"När man i en fox smälter samman med musiken och sin partner till en enhet med en gemensam känsla, puls och andning. Då finns bara 'vi'. Allt runt omkring blir utsuddat och oviktigt och man kan få känslan av ett lyckorus, förälskelse eller rentav själslig tillfredsställelse."Har jag rätt?? Självklart har jag det! ;)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Klart du har rätt! Kunde inte sagt det bättre själv...

Anonym sa...

Det du skriver tillsammans med gnuss i en perfekt harmoni - DET gillar jag :-D