onsdag 10 september 2008

Tove 6 månader

Idag fyller lilla tösen ett halvår!! Jösses vad tiden går. Tänk att det redan var ett halvår sen jag var gravid. Fast på ett sätt känns det som jag aldrig varit det, som jag ser ut nu. Ingen kan ju tro det liksom. Som tur är har jag bevis. En Tove. =)Enligt senaste BVC besöket är hon 63cm lång och väger 6550g. Hon har alltså vuxit 14cm och mer än dubblat sin vikt sedan födseln. Hon fick också träffa läkaren som kände och lyssnade lite och höll en liten blå kub som Tove genast tog och stoppade i munnen. Allt var som det skulle visst.

Tove roar sig själv mest hela tiden. Hon kan ligga på golvet och hasa runt i dryga timmen utan att gnälla bara hon har lite saker att leka med. Och det kan vara vad som helst. En sko, en boll, nåt som prasslar. Och om hon tröttnar så är det bara att byta rum så är det kul ett tag till. Hon kommer fortfarande bara bakåt men hon har börjat ta sig upp på knä och står och gungar så. Och så lägger hon sig och gungar på höften så att hon nästan sätter sig på rumpan.Hon har fått smakportioner i några veckor nu och hon är väldigt ivrig och vill äta så fort man tar fram skeden. Hon gapar som en liten fågelunge. Sååå söt. Hittills har hon smakat på potatis, palsternacka och morot. Och mer och mer verkar faktiskt hitta ner till magen också. Det har vi sett bevis på. ;)
I helgen så hade vi första stora barnvaktstestet när Nina var hemma med henne när vi var på kurs och fest. På lördagen var vi borta från nio på morgonen till två på natten. Allt gick finfint. Tove var glad som vanligt. Åt bra och sov lugnt. Hon somnade på några minuter när det var dags för nattning och hade vaknat och fått mat och somnat direkt igen vid halv två, precis innan vi kom hem. Det är ju så fantastiskt skönt att det går så bra att ha barnvakt. Helgen som kommer ska Tove vara hos morfar över två nätter och nu tror vi att det kommer att gå jättebra.
Ett grönt fint blad var visst inte det minsta kul...

Det skulle vara intressant att veta hur mycket av Toves lugn och trygghet som kommer från oss. Om vi hade varit helt annorlunda föräldrar, hur stor skillnad hade det varit? Nina tror att det betyder otroligt mycket. Hon ser varje gång på inskolningarna på förskolan att de barn som har oroliga föräldrar kan gråta i tre veckor medan de barn som har lugna föräldrar som ser det som självklarast i världen, gråter kanske två minuter och sen är allt bra igen.

Det är faktiskt helt underligt men otroligt skönt att jag har hittat ett inre lugn. Jag som varit så orolig av mig under min uppväxt. Så orolig att det verkligen har hindrat mig att leva ordentligt. Oron har ju haft sina förklaringar men en dag så tog oron slut och jag blev en annan person. Skönt att det hände innan Tove kom så hon slipper gå igenom samma sak.

Dagens bilder är tagna av Nina (utom vattenspridaren som jag fotat alldeles själv)

Inga kommentarer: