torsdag 3 juli 2008

Onsdag - dans till Bhonus

Jag har inga bra erfarenheter av Bhonus. En gång har de varit bra, de andra riktigt kass. Speciellt ljudet. Men jag såg ändå fram emot kvällen då det alltid är minst folk på onsdagen då det är tradition att många åker ner till Borgholm och festar istället.

Elin och jag gjorde sällskap upp till dansen och jag blev direkt uppbjuden av en som jag aldrig dansat med förut och sen var jag superduktig och bjöd upp nya killar nästan hela kvällen. Jag dansade mest på stora golvet men drog mig neråt till "grottan" ibland.

Jag har kommit på varför det är så svårt där nere. Förutom att man känner sig gammal därnere bland alla småtjejerna så bjuder ju inte killarna upp över huvudtaget. Om de inte blir uppbjudna så står de bara och stirrar eller går ut. Men det som gör det så trist där nere är att alla tycker de är så himla BRAAA!

Många av de yngre killarna är ju faktiskt ganska bra på bugg med men foxen är det lite si och så. Och många dansar "semigförhärärjag"-dans. Dansade med en i går som till och med i foxen mest dansade med sig själv. Jag var bara där som nåt nödvändigt ont för att han skulle få visa upp sina talanger på dansgolvet. Och så var han en riktig axelrullare. Nä, jag förtjänar bättre.

Satsade stenhårt på att bara dansa två låtar med alla nya jag bjöd upp och på det viset hann jag med ganska många. Blev uppbjuden av två "gubbar" också. Och jag har sagt det förr och jag säger det igen - skenet bedrar ALDRIG! Den första gubben bjöd upp till bugg, kunde ingenting och det var allmänt livsfarligt, dessutom luktade han gammal gubbe. Den andra gubben bjöd upp till fox och dansade höger-vänster, fram och tillbaka hela båda låtarna. Osade gammal fimp. Bläää!

Letade inte efter favoritkillar och andra kändisar denna kväll utan tänkte att de får väl leta reda på mig om de vill dansa. Blev uppbjuden av en toppfavorit vilket gjorde mig riktigt glad. Tyvärr blev det bara två bugg eftersom det var dansen före sista (surprise, surprise..) Sista hade såklart varit fantastiskt trevligt men det är ju som det är. Hoppas på en grym revansch på fredag istället. Dock kändes det som att komma hem efter att ha dansat med alla nya.

Och just ja, Bhonus var helt ok, ljudet var bra, de har ganska ovanlig repertoar och en hel del egna låtar som jag inte kan. De spelar en del medleyn som de blandar tempo i - inte så bra! Och sen borde de spela mer rockiga låtar än discolåtar, för det är det de är bäst på.

Jag hade en jätterolig kväll i alla fall och det känns skönt att i alla fall en av mina danskvällar här nere blev riktigt lyckad. Elin och jag var riktigt tröttfnittriga när vi begav oss ner mot stugorna igen. Blev ett par grillade korvar innan sängen väntade.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hm, konstigt så olika man uppfattar saker. För mej ere precis tvärtemot som du skrev. För att jag skall bli uppbjuden så måste jag vara i grottan. Där uppe blir jag aldrig uppbjuden. Där får ja springa o jaga själv. Spelar ingen roll vart jag väljer att ställa mej.

Tror de mer handlar om vart man är igenkänd... Om det är mest där uppe man dansar är det där man blir mest uppbjuden och viseversa.

Kramis//Anneli