lördag 26 juli 2008

Att dansa i Norrland

Eftersom vi semestrat i Umeå senaste veckan passade vi på att dansa både på Baggböle loge i onsdags och igår på Gräsmyr. Det var mina första två danser i norr kan man säga.

Jag har varit på Gräsmyr en gång förut men det var så länge sen och innan vi var inne i svängen så att säga. Men jag kommer ändå alltid att minnas det besöket eftersom vi hamnade i tidningen, VK. Det var på dansveckan och Blender spelade i lilla logen och Thorleifs i stora. Vi dansade i lilla logen mest hela kvällen men där var ju knökfullt och så varmt att man snabbt blev dyngsur. Vi passade på att gå ner på stora logen ett tag för att få lite dansutrymme och svalka oss lite och det var förstås då som VKs reporter haffade oss. Så alla västerbottningar kunde dagen efter se oss på en liten ruta på framsidan, samt hela mittuppslaget. Och bildtexten löd nånting om att "Frida och Daniel var i Gräsmyr loge och dansade till tonerna från Thorleifs orkester..." Great! ;)

Men nu till veckans danser! Onsdag, Baggböle, Titanix. Det var inte så mycket folk men desto bättre med plats. Logen var fin och lite större än jag trott. Denna dans var första för mig med damernas/herrarnas och det var jag ju lite nyfiken på. Mitt första intryck av det systmet var att jag gillad det. Man kunde ju i alla fall ta det lite lugnt de tre danserna som var herrarnas och hoppas på att bli uppbjuden vilket jag också blev. Lite oväntat så dansade ganska många gärna vidare en dans till också. Jag dansade nästan hela tiden och hittade några nya favoriter på stört. Inte dumt alls. Och en riktig GrrrMmmm-fox dessutom. Då är det svårt att inte va nöjd med kvällen.

Sedan Gräsmyr och Shake. Vilken lyckträff att just Shake spelade när vi var där! Innan dansen började var det jättefå på plats. Det var stor skillnad mot hemma då de flesta kommer i god tid för att mingla lite. Men det trillade in mycket folk så småningom. Det var ganska stor skillnad på uppbjudandet här. Det gick i ungefär samma tempo som hemma. En "skenande buffelhjord" som nån skrev. Och jag blev uppbjuden på damernas lika ofta som på herrarnas. (Så då kan man säga att systemet spelat ut sin roll?) Men det var ju inte fel att bli uppbjuden titt som tätt under kvällen.

Ganska lustigt var att jag blev uppbjuden på rekommendation. Det lustiga var att jag inte ens hunnit dansa med killen som rekommenderat mig. Ett minst sagt riskabelt sätt att bli uppbjuden på men jag blev då mer än nöjd och jag hoppas att det var ömsesidigt. Jag får tacka för marknadsföringen och det var ju tur att vi också hann dansa så småningom eftersom jag dessutom blev uppbjuden redan i början av veckan på DM.

Det kändes som att jag lyckades spana in och plocka ganska många russin ur foxkakan under kvällen så jag får tacka för all mysig och trevlig dans. Hann även prata lite med några killar och då minns man dem extra väl. Dansade också med en kille som verkar vara på väg att flytta ner till Stockholm och eftersom vi också har tjejöverskott så är det bara att gratulera Stockhomstjejerna till ännu en äkta norrlandsimport.

Det enda som var ganska stor skillnad mot hemma var buggen. Bara två killar jag dansade bugg med under dessa två kvällar höll ögonkontakt i buggen och jag upptäckte hur van jag är att ge och få respons i dansen. Det är ju jättestrist att leka själv på sin egen kant utan att ha det där härliga samspelet.

Men summa summarum, två jätteroliga kvällar. Och det kommer kanske dröja allt för lång tid innan jag får chans till en dans med någon av de nya favoriterna igen.

Inga kommentarer: