måndag 17 mars 2008

Första dagarna hemma

Idag blir det två inlägg. Passar på nu när Tove sover och Daniel är på sin BW-kurs. Sedan vi kom hem har allt verkligen gått jättebra. Jag hade trott att jag skulle vara mer nervös och så men det har bara varit skönt att va hemma igen och försöka lära sig de nya rutinerna. Tove har varit snäll hittills. Lite extra vaken på natten bara, men Daniel har tagit hand om henne då så jag har fått sova mellan amningarna.

Vi har redan varit ute på ett par barnvagnspromenader. Igår var det jättefint väder så då var det riktigt mysigt. Skönt för mig att börja röra på mig så smått. Jag har fortfarande lite ont och tar det lite försiktigt, men det blir bättre för varje dag. Vi har också varit iväg en sväng och handlat med Tove i bilstolen. Många långa blickar ner i vår kundvagn och små suckar som " oj, vad tiden går fort" och "oj, den va inte gammal" från förbipasserande kunder.

Tove har ätit bra och äter gärna jääättelänge. Men hon sover bra emellan också. På eftermiddagarna och kvällarna har hon haft lite längre vakenperioder och hon tittar på en med sina klarblå. Jag är förvånad över att blicken från början har varit så stadig. Ja, hela hon är stadig faktiskt. Hon försöker redan lyfta på huvudet. Min erfarenhet av så små barn är att de är svåra att få kontakt med för ögonen brukar mest gå i kors. Men det är jättemysigt att redan nu få en sådan fin kontakt och hon visar gärna upp sitt fantastiska minspel när hon är vaken.

Vi har också hunnit få besök av morbror och morfar med sambo. Morfar och Tove är redan kompisar och har testat att dansa vals i vardagsrummet. I morgon ska Daniel tillbaka till jobbet för en första halvdag. Han kommer dela upp resten av de 10 pappadagarna på halvdagar. På så vis kommer han vara hemma delvis i drygt tre veckor. Vi har lite extra tur att påsken dyker upp nu också med två extra helt lediga dagar. Blir bra att va hemma själv på förmiddagarna i början. Då kommer jag förhoppningsvis kunna sova igen en del av nattsömnen och så kan vi göra saker tillsammans på eftermiddagarna.

1 kommentar:

Annica Renman sa...

Härligt att höra att ni mår bra! Hon är urgullig ju,jösses vad mycket hår.
Miljarders kramar till er alla tre!