torsdag 20 mars 2008

En annorlunda påsk

Det är visst påsk!? Påsken för mig brukar betyda full bil till Örebro för att dansa squaredance på Påskfestivalen fredag till söndag. Och förra året stannade vi en extra natt för att dansa på Brunnsparken på söndagen också vilket var himla roligt.

I år blir det annorlunda. Påsken är ju tidig i år och jag bestämde mig tidigt för att inte va en av dem som släpar sin nyfödda på festival. Jag har stört mig på vissa tidigare år som genast måste ut och triumfera med sin bebbe på nåt sätt. Jag vill faktiskt ta det lite lugnt i början i alla fall. Som det känns nu så blir SM första stora testet. Och om inte det känns rätt då så bli det inget SM. Så är det bara. Och vi kommer förmodligen inte ta med Tove ut på socialdans förrän det blir dans utomhus. Så jag behöver inga moralkakor. Sedan är det inte sagt att jag inte kommer dansa före dess för det. Vi är ju två så vi kan turas om.

Men utan påskfestivalen på påsken blir det lite tomt. Har varit på festivalen i 7 år i rad och det har alltid varit jättekul. (Det var faktiskt där jag dansade med Daniel första gången, men det minns inte han.. ;) ) Massor med trevligt folk, vissa man bara träffar just där eftersom det är den bästa festivalen på året (enligt mig). Och eftersom vi nu har blivit så insyltade i moderndansvärlden istället så hade påskfestivalen varit ett bra sätt att ha kvar lite kontakt. Sist vi dansade squaredance var i juni när vi åkte ner till Convention i Danmark. Jösses, vad länge sen!

Så nu återstår frågan; hur firade vi påsk innan?? Firade vi påsk innan? Och hur ska vi göra i år? Vad jag vet har vi inte haft några särskilda påsktraditioner sedan vi slutade fira påsk hos farmor i villan, vilket var många herrans år sedan. Så i år verkar det som att påskafton blir en vanlig dag med kanske lite extra ägg och godis. Pappa planerar att komma hit och umgås med Tove hela dagen och vi kanske ska laga nåt extra gott till middag. Vi kan hoppas på fint väder också så vi kan ta en lång promenad i solen.

Inga kommentarer: