söndag 5 februari 2012

Saknat mig?

Om ni undrar var jag hållit hus så har jag målat. Målat trappa, trappa och åter trappa. Denna vecka ska jag fortsätta att måla trappa och kanske ännu en trappa. Mycket omväxlande!

Tisdagsrepet med kören i konsertlokalen gick bra och var roligt. Jag har en bra känsla i magen inför konserten och är nästan sugen på att gå och se den själv. Men det går ju förstås inte. Onsdagen förflöt målandes men på torsdagen tog jag en liten paus från lunch med en efterlängtad och välbehövlig lunchdejt och påföljande shopping av konsertklänning. En mer skuttvänlig sådan. Det är rejäla trappsteg vi ska upp och ner för upptäckte vi så tajt kjol och klackar bör undvikas.

På fredagen hade vi lillördag då hela familjen var hemma. Måns vaknade tidigt men somnade om bredvid mig (!) så vi fick sovmorgon till halv åtta. Sen var det bara att börja förbereda lördagens golvläggningsaktivitet genom att plocka och städa så mycket det gick. Jag hade planerat in dans på fredagskvällen men varningarna för blixthalka gjorde att jag ändrade mina planer. Det blev en hemmakväll med lite spel istället.

Igår var den stora golvläggardagen och bror och Daniel lade golv för glatta livet på fyra olika plan och svisch så var det så grymt snyggt överallt!! De socklar som var förberedda för vinden sattes också och gjorde rummet helt. Nu fattas det lite liststumpar här och var för att rama in alla kanter och trappanslutningarna på ett snyggt sätt. Bilder kommer i ett annat inlägg.

När arbetet var klart för dagen och barnen, som varit otroligt duktiga och lekt själva hela dagen, kommit i säng var det dags för oss att avnjuta min del av dagens jobb. En utsökt trerätters med tillhörande drycker. Hjortstek kan jag numera anteckna på mitt köks-CV. Fantastiskt gott med gratäng, skysås och tranbärsgélé. Smask.

Idag har tiden förflutit av typen dagen efter. Sega men nöjda med gårdagens verk. Bror orkade inte riktigt ta sig hem och morfar kom också och fyllde på och dagen förflöt utan att vi egentligen gjorde så mycket. Ibland behövs det med. I morgon är barnen hemma med mej för dagis är stängt. Men först är det kväll med softa framför en match ätandes resterna av gårdagens dessert. Nice!

Inga kommentarer: