tisdag 14 februari 2012

Åter i fyrkantiga virvlar

I söndags fyllde Daniel år. Han fick lite sovmorgon och sen uppvaktning på sängen som sig bör. Barnen hade ritat teckningar till födelsedagspappan medan de väntade på att få sjunga Ja må han leva. Farmor hade skickat äppelkaka och marsansås på posten. Vi behövde ingen tårta.

Mitt på dagen kom morfar som skulle vakta barn och vi hade letat reda på dansskor, westerkjol och våra badgar. Det var dags att genomföra Elins påhitt att vi skulle dansa squaredance. Det var tre år sedan sist och innan dess två år sedan så minnet var minst sagt dammigt. Vi hade bläddrat förstrött i definitionerna dagarna innan för att eventuellt försöka minnas något.

Väl i danslokalen kändes det ganska hemvant. Vi har ju trots allt dansat squaredance betyyyydligt längre än vi dansat bugg/fox. Callerna vinkade glatt från sina podier och S konstaterade i micken att det var några år sedan. :-) Första tipen blev en Plus (nivå 3). Det gick långt över förväntat och vi hade så otroligt roligt. Elin och jag skrattade mest hela tiden och vi fick bara springa lite extra alla tre. Det var märkligt vad det satt i ryggen trots allt.

Efter lite fika drog jag mig så småningom mot A1/A2-hallen. Dristade mig till att gå upp på en A1 (nivå4) och sedan en A2 (nivå 5). A1 gick faktiskt utan större problem. Åtminstone var jag inte den i squaren som hade mest problem, det är det ju sällan... På A2 var det lite fler call som var helt blanka. Men som tur är är man väldigt lättflyttad och andra gången går det alltid bättre. Det var riktigt roligt att dansa lite square igen och vi förstod varför vi hållit på med det så mycket. Det kan nog bli någon mer dans i framtiden. :-)

Efter dansen hade vi bokat bord på en favoritrestaurang i närheten och det var fyra hungriga som slog sig ner. Gud så gott och trevligt det var med mat i enbart goda vänners lag. Jag åt på tok för mycket men det var det värt. Det blev till att rulla hem. Vi kunde konstatera att söndagsmiddag ute är underskattat och vår restaurang hade söndagsmeny med varmrätter för hundra kronor. Ska minnas det.

Vi kom hem ganska tidigt och fick lite kväll framför TVn med morfar innan det var dags att sova. En intensivt rolig helg var till ända. :-)

Inga kommentarer: