söndag 26 februari 2012

Grym kväll med Shake i Hallunda

Ojojojoj! Ungefär så kan man sammanfatta kvällen. Med konkurrens från Fyris/Expanders dit "alla" tycktes åka begav jag mig glatt som kärringen mot strömmen mot Hallunda då där fanns kvalitéer som lockade mer. Grymmaste Shake förstås samt No1 och Körsbärsflickan. Vad mer behöver man egentligen för en toppenkväll?

Jag kom i tid denna gång, fick celebert sällskap redan från bilen och sedan var kvällen liksom igång. Man kunde ju tro att det inte skulle komma så mycket folk men det blev publikrekord. Vilka alla de där människorna var vet jag däremot inte. Jag kände igen en betydligt mindre procent om man jämför med hur det brukar vara och publiken var äldre i snitt men vad gör det.

Jag och Körsbärsflickan startade kvällen tillsammans (de som står och tittar kan vara lite förvirrade över vem som egentligen är mannen i vårt förhållande?) och det visade sig att jag kunde tipsa om några stabila kavaljerer i vimlet. Vissa gemensamma frågetecken rätades också ut efter direktrapportering under kvällen. Som tack stannade danstaxin vid lämpligast möjligaste kavaljer. Jag behöver inte ens säga vart jag vill åka längre... ;-) Tack!

Nästa dans. Danskemi. Det är nåt med det. När dansen når så mycket längre än teknik. När föra överförs till följa redan i tanken och man blir ett i dansen. Oavsett dans. Det är så fantastiskt att jag önskar att alla som dansar någon gång skulle få uppleva det. Självklart måste man ha dansat mycket ihop för att komma dit. Men det är många som jag dansat massor med och även fast dansen är hur bra och rolig som helst så är det inte samma sak. No1. Vi är så bra tillsammans att man blir tårögd. KRAM!

Shake. Fantastiska Shake. Sist tyckte jag de var sjukt bra. Nu var de sjukt mycket ännu bättre! Sånt otroligt sväng och gung i varenda låt, långsam som snabb och i de snabba levererar de dessutom ett härligt ös och hela scenen och golvet gungar tillsammans. Vartefter kvällen gick så växte jublet i publiken mellan låtarna och salen kokade. Det unnar jag verkligen grabbarna!

Blev uppbjuden av nån ny och några extremt sällandansade under kvällen och det är alltid trevligt. Jag hade önskat mig någon mer buggfavorit på plats då jag gärna vill få möjlighet att få ut min kapacitet till den sortens musik. Sen var det paus två låtar för sent...vi stod redan i kö och insåg att vi liksom missade två fox. Tidigare missade jag även "Buy me a rose" och det måste ses som ren idioti. Fikat bestod av macka, läsk(!) och uppdatering av läget.

Sen dansade vi i paus. Shake spelade nån soft 80-talsrock som ibland var riktigt dansbar och ibland fick man improvisera. Undrar vad det var vi egentligen dansade till för det var hur som helst väldigt lyssningsbart! Pausen var slut och svisch så var andra halvan också snart över. Jag försökte med målsökande uppbjudningsmissiler till och från men det gick sådär. Dansdamerna var verkligen på hugget så om man stannade på fel sida av salen var det kört.

I sista stund fick jag en återuppbjudning (Tack!) av No1 så vi fick chans till nya stordåd. Nu var de snabba låtarna ganska snabba men det fanns också mer plats. Härligt att få svepas runt ytterligare några varv innan det var dags för sista dansen. Körsbärsflickan hade blivit bortrövad av stora stygga vargen men jag blev faktiskt uppbjuden under sista så jag fick avsluta kvällen på ett bra sätt. Det hade varit trist att stå när kvällen i övrigt varit så bra.

Efter ett extranummer och mer jubel under tända lampor var det dags att dela ut lite kramar till bandet som var väldigt nöjda och glada med kvällen. Kul! Vi ses definitivt snart igen! :-)

1 kommentar:

Puman sa...

*Bara ler...*

KRAM