fredag 10 februari 2012

Ryggen säger "Aj!", jag säger "slip, swing, slide, slither...?"

Jag har ju hållt på och målat. Och målat och målat och målat. Men i onsdags då jag målade som bäst vred jag mig och plötsligt kunde jag inte vrida tillbaka. AJ! sa ryggen. Jag får såna där smärtor nån gång ibland när jag lyft fel eller så och oftast går de över på en natt. Men torsdag morgon hade det inte gått över. Jag hade istället ganska stora problem med att ta mig ur sängen. Och att lyfta upp Månsklumpen på skötbordet var helt omöjligt. Han fick byta blöja på golvet.

Under dagen igår blev det bättre även fast det högg till emellanåt. Jag tog en dag ledig från allt vad målande heter och ägnade mig åt jobberiet på förmiddagen och sen blev det lite shopping och lunchdejt i Stinsen. Jag fick mina ärenden uträttade och en trevlig lunch och sen åkte jag hemåt igen och gjorde så lite som möjligt fram till barnen skulle hämtas.

På kvällen blev ryggen lite sämre igen men vi hjälptes i alla fall åt att skruva upp trappräcket. Känns mycket bra. Nu är det inte lika farligt här hemma längre. Daniel smetade in halva mej i tigerbalsam till natten och så fick man hoppas på det bästa. Jag sov gott, bortdomnad av linimentdoften.

Fredag-lördag-söndag är laddade med aktivitet som ryggen måste vara frisk till så härmed får den va frisk helt enkelt även fast det inte alls kändes så i morse. Förmodligen blir det även idag bättre under dagen och om man är uppvärmd brukar kroppen funka bra. Idag har jag ju återigen planerat in lite dans! Sist blev det liksom inställt pga halka så det var länge sen nu! Sen är det ju den stora konsertdagen på lördag och då vill man ju kunna röra sig smidigt. Vi ska ju nämligen inte bara stå stilla utan förflytta oss en hel del.

På söndag har E hittat på att vi ska dansa igen - squaredance! Det var ju bara tre år sedan sist och innan dess två år så att det känns ju kanon. Not! Vi tog fram lite definitioner igen och såg massa konstigt som vi inte förstod... (spin the windmill???) Det är bara att hoppas på att det sitter i ryggmärgen och lurar. Upp till plus ska det väl i alla fall gå fint. Men jag är ändå sugen på A2 redan nu.... ;-)

Det är så komiskt att det är just E som fått plötsligt sq-sug. Hon som brukar vara mest motsträvig! Och så har hon hittat den perfekta dansen - mitt i stan, två favoritcallers och.....massa massa pensionärer! Hahahaha! Det som är positivt med det är att vi faktiskt har möjlighet att hinna med i tempot. ;-) Sen efter danseriet är avklarat ska vi ut och äta då det även slumpar sig så att Daniel fyller år. :-)

Sammanfattningsvis: Ryggen är frisk NU!

Inga kommentarer: