onsdag 15 februari 2012

Tillgänglig

Den här veckan är min första vecka som "tillgänglig". Ja det heter så om man inte vill kalla sig arbetslös. Jag inser att jag, även fast jag bytt jobb relativt ofta, inte har varit arbetslös sedan jag började jobba. Jag har alltid gått från en anställning till en annan på ett eller annat vis. Jag skulle förmodligen kunna ha gjort det nu också om jag velat bli konsult igen. Men jag avvaktar än så länge. Nu när två små barn finns att ta hänsyn till är en "riktig" tjänst nästan ett måste.

Arbetslös är man väl förresten bara om man syns i statistiken? Om man varken nyttjar A-kassa eller är anmäld hos Arbetsförmedlingen kan man väl knappast räknas? Då är man bara ledig i väntan på att något företag har den goda smaken att anställa en. Ledig och hemma och målar.

Starten på denna vecka innebär att jag nu har 15-timmarsbarn. Det betyder att barnen bara får vara på dagis ti-on-to kl 9-14. Utom på sportlovet. Då får bara Måns gå och inte Tove. Väldigt finurligt. Undrar hur kommunen tänkte där? Men det är för att Tove går gratis nu. Om jag skulle få reda på att jag ska börja ett nytt jobb i morgon så är det dock bara att ringa dagis och direkt lämna in barnen på "heltid" igen. Det är ju bra.

Idag väntar jag på samtal igen. Jag hatar att vänta. Det tär på min själ. På eller av? Om det är på - ja, det var ju det jag trodde! Om det är av - Varför det??

Men ring då..!

Inga kommentarer: