fredag 5 augusti 2011

Snart dags för nypremiär

Nu är det sista riktiga semesterdagen för sen är det helg. Och sen är det slut. Neeeej, det är ju då det börjar igen - jobbet! Och egentligen har jag ju inte semester utan jag är föräldraledig de här sista två veckorna. Och precis just nu är det sant att jag är en ledig förälder då båda barnen sover sött i sina respektive sängar. :-) Daniel är och köper material till vinden. 150 meter gles och tre balar isolering. Ska bli intressant att se hur han lyckats få plats med det på bilen.

På måndag börjar alltså jobbet igen och efter sju veckors ledighet är känslorna lite blandade. Jag har på sätt och vis släppt jobbet helt under ledigheten och eftersom stället dessutom var igenbommat fyra av veckorna var det inte så svårt att koppla bort. På ett annat sätt har jag byggt upp en del spänningar i kroppen inför nystarten och jag har försökt bena ut vad de beror på.

Mest beror det på att det här jobbet, till skillnad mot mina tidigare, är väldigt personligt. Det handlar om mig i min roll och vad jag kan bidra med till företaget och det handlar om alla de andra, som kollegor, medarbetare och inte minst - som människor! Om man talar om att det är korta beslutsvägar inom platt organiserade företag så känns det här nästan som hud mot hud (bildligt talat alltså!)

Om man gör något bra så får man återkoppling på två sekunder vilket ju är fantastiskt. Det stärker, bygger självförtroenden och sammanhåller. Om man gör något mindre bra är återkopplingen lika snabb och det är självklart svårare att ta just då även fast man i grunden uppskattar det. Det finns väl inget sämre om man låter en medarbetare göra fel en längre tid och ingen säger något!

I mina två senaste yrkesroller har jag också haft en ganska låg position vilken är smidigt då man bara kan göra exakt det man måste och det är ganska lätt att gömma sig bakom arbetsuppgifter, regler, skrivbord eller annat som finns till hands. Här är det inte alls så. Här måste jag vara på tå, i framkant och ha energi så det räcker för flera när så behövs. Den rollen är lätt att spela när jag är på mitt bästa humör, utsövd, mätt osv... Andra dagar tar det på betydligt mer då jag aktivt faktiskt måste spela rollen. Kanske är det så det är att köra samma teaterföreställning kväll efter kväll?

En annan sak som finns i bakhuvudet inför jobbstarten är det tråkiga besked som jag fick på hemväg från Öland. Jag vet inte om eller hur det bearbetats nu under den första arbetsveckan och om och hur det egentligen borde handskas med inom företaget.

Nu ska de sista dagarna av ledigt tas tillvara för att överladda batterierna inför måndagen. Då kommer ingen kunna missa att jag äntligen är tillbaka!! ;-)

Inga kommentarer: